Swedish Coffee Point, Cihangir

Az ve öz bir arkadaş grubum var; ben (malum) Yunan dili ve kültürü insanı, Çağıl Fransasever-Fransızca öğrencisi, Busem ise İskandinavya ve özellikle İsveç sevdalısı. Bu nedenle gittiğimiz mekanlar genelde Fransız Kültür Merkezi, Yunan kafe-restoranları ve İskandinavya veya Irish Bar olarak değişiyor. :) Bu gün de Busem'in sponsorluğunda yeni bir yer keşfettik: Swedish Coffee Point.

İsveç'te yaşayan Türk çift, burada yürüttükleri işlerini İstanbul'a taşımaya karar veriyor ve İstanbul Cihangir'e, kahve çekirdekleri İsveç'ten gelen, taze kahve kokulu, huzurlu bir mekan açıyor.



 İsveç stil tatlılar, çekirdekleri İsveç'ten gelen müthiş kahveler ile İstanbul'daki İskandinav mekanı olarak birinci sıraya yerleşiyor bizim için. Ilık, hafif bir tadı olan Strawberry Pie ve soğuk latteyi denedim, ikisi de çok güzeldi. Sadece sert kahve tadını sevmediğim için latte biraz ağır geldi diyebilirim; fakat kahve sevenler için birebir. Fiyatlara gelirsek, örnek olması için; filtre kahve 5 tl, cafe latte 6,5 tl ve salatalar 12 tl. 










 Tüm kedili mekanlara +1 :)




Kafe içindeki hoş tabloların sahibini tanıyarak bitirelim; gidin, bir İsveç kahvesi alın ve hafif müzikler ile kafanızı boşaltarak rahatlayın. Swedish Coffee Point, kesinlikle tekrar gideceğimiz bir yer.


*


Yorumlar

Popüler Yayınlar