Hollanda'nın Meşhur Tadı: Poffertjes

Poffertjes; genellikle kızartma, patates ve tatlılardan oluşan Hollanda mutfağının en güzel tatlarından biri, pudra şekeri ve tereyağı ile birlikte yenilen küçük, lezzetli krepler.

Ben ilk kez Arnhem'deki Openluchtmuseum'da poffertjes tatmış, çok beğenmiştim. Daha sonra yaşadığım şehrin merkezinde karnaval tadında bir eğlence, standlar, güzel bir kalabalık vardı; o gün de orada bir poffertjesçi buldum. Fakat bu tatlı, waffle makinesine benzeyen özel bir sistemle pişiriliyor, bu nedenle iki gün önce, istesek biz bunu yapamaz mıyız evde, diye konuşurken, Jumbo isimli markette hazır poffertjeslere rastladım. Tavada, mikro dalga veya normal fırında çok kısa bir süre ısıtarak hazırlayabilirsiniz bunları; üzerine tereyağı parçacıkları ve elbette bolca pudra şekeri serpmeyi unutmayın. :)


Jumbo, Hollanda'nın meşhur marketlerinden...
Not olarak; poffertjes kelimesi, "pofırçes" olarak okunuyor.



Tavada ısıtmaya karar verdiğim poffertjesler, yaklaşık 4 dakika sonra hazır oldu. Ayrıca beklediğimden çok daha lezzetli olduğunu belirteyim.


Pudra şekeri o kadar önemli ki bu tatlı için, şeker kutusu üzerinde bile poffertjeslerin fotoğrafı var.



Hazırız! :)



Aşağıdaki fotoğraf ise Openluchtmuseum'dan; ilk kez poffertjes tattığımda.


*

Bu geleneksel ve lezzetli tatlıyı, Hollanda'dan hediye olarak da sevdiklerinize götürebilirsiniz. Ben anneciğime bir paket alacağım doğrusu. :)

Tot ziens!


Yorumlar

  1. Yapılışı nasıl acaba Hollandaya gelemeyenler için bence ufak bir tarif verirseniz çok memnun oluruz :))

    YanıtlaSil
  2. Hollandaca`dan bir tarif arayip yazabilirim ama ozel bolmeli tava gerekiyor evde yapmak icin. Yine de tarifi isterseniz bulup yazarim ama. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar