Ankara'nın Aspavası

Aspava, özel sosuyla ünlü, Ankara'ya özgü hale gelmiş meşhur bir döner-dürüm diyebiliriz.

Aspava kelimesi ise baya baya "Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin" cümlesinin baş harflerinden geliyor. Yıllar önce açılan ve zamanla markalaşan tek bir Aspava varken, şu an onlarcası var Ankara'da.

Busem Aspava'ya gidelim, şööyle güzel böyle güzel deyince Kızılay'daki Özer Aspava'ya düşürdük yolumuzu. Ne yazık ki (pek enteresandır ki) ben hiç aç değildim, o yüzden bir çorba aldım sadece. Ama masaya gelenler biz ikram görmemiş İstanbullu zavallıları şok etti adeta. Şöyle ki...


Salatayı biz mi söyledik hatırlamıyorum ama sanırım o da ikramdı. Çorba ve döner hariç her şey ikram yani. Onlar masaya bir şeyler getirdikçe. ben artık kendimi kötü hissetmeye başladım, "ayıp oluyor" diye.



Bu da Busem'in aspavası. 
Özel bir sosla yeniyor; tadına baktım, yani tamam hoş ama sakin olalım.


Tamam bugün de doyduk derken, masaya bu güzel çaydanlık ve irmik helvası geliyor. Bu da ikram! Ne kar kaldı size annem, tamam biz İstanbulluyuz ama siz de abartmayın bence. Öyle ki bütün şu masaya 24 lira gibi bir şey ödüyoruz. Bu paraya İstanbul'da ":))" diyeceğim sadece. Ankara rocks! 


*


Yorumlar

  1. Hangi Aspava olduğunu direkt çözdüm; KIZILAY :)))
    Ah o salatası, güleryüzlü çalışanları booool ikramları. Böylesi İstanbul'da değil Bolu'da bile yok.:( Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk kez tanıştım Aspava olayıyla, ve evet Kızılay'da direkt. :) İstanbul'da zaten göremediğimiz şeyler onlar, ki güleryüz notunu hatırlattığın da iyi oldu, gerçekten çok naif insanlardı.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar