Yunanistan'dan ne alınır? - 1

Yunanistan'a ilk gidişim, aynı zamanda ilk kez ve yalnız olarak yurt dışına çıkışımdı. Bu yüzden olduğunu sanıyorum ki, eve döndükten sonra "Neden onu almadım ki?, Neden ondan iki tane daha seçmedim ki?, Onu niye geri bıraktım ki?" ve benzeri sorular biraz ah-vah ettirmişti. Bu yüzden bir sonraki gidişimde daha tecrübeliydim ve iyi bir plan yaptım. Çünkü gerçekten "Bir daha ne zaman geleceğim sanki!" diye, insan her şeyi almak istiyor.

Dolayısıyla sevgili okur, kendi aldıklarımı karıştırıp, bir "Yunanistan'dan ne alınır?" listesi çıkardım ve bu listeyi iki metne yaymaya karar verdim. Tıkır tıkır okunacak olsa da, inanın hazırlıkları oldukça uzun sürdü. :) Keyifli bir tatil, yararlı bir post diliyorum.


1. Magnet

Magnetler, en uygun fiyatlı, anlamlı, anılarınızı saklama gücü olan ürünler ve gerçekten çok fazla çeşit var.





2. Mastixa Xiou: Sakız Adası'nda Üretilen Damla Sakızı


Marketlerden büfelere, Yunanistan'da oldukça kolay bulabileceğiniz bu sakızlar, ufak ve özel bir ürün olduğundan, hediye edilmek için de birebir.


"ELMA" Mastixa Xiou damla sakızlarının en ünlüsü. Zamanında sakız adasına gidip, bu sakızlardan getiren bir tanıdığımın "Adı bile Elma, onu bile bizden almışlar hoyhoy." esprilerine karşılık veremediğime yanıyorum. Çünkü ELMA'nın Ellinika Mastixa (Yunan Damla Sakızı) 'nın kısaltması olduğunu ben de daha sonra öğrenmiştim.






3. Yunanca Kitap

Yunanca bilmeseniz de, gidilen her ülkeden, o ülkenin dilinde yazılmış bir kitap alma fikri daima güzel. Son gittiğimde bu romanı almıştım. (PS. İstanbul sahaflarında, biraz zor da olsa, Yunanca kitap bulmanız mümkün.)




4. Kartpostal (Tabii ki)


Bu fotoğrafı Kastra'da çekmiştim, malum, kartpostallar her yerde.



5. Kavala Kurabiyesi

Şiddet ve hiddet ile öneriyorum! Gerçekten hayatımda yediğim en güzel kurabiyeydi. Mavi olanı Kavala'dan, diğerini GR-Free Shop'tan almıştım ki, ikisi de şahaneydi.

PS.Kutunun sol üstündeki kemer, Kavala'nın meşhur yapısı. Sizce de çok "Çapa" değil mi?




6. Yunan Ayranı "Ariani"

Daha önce şurada da bahsettiğim gibi; bildiğimiz ayrandan daha soft, neredeyse sıfır tuzla yapılan Ariani, tadılmaya-taşımaya değer.



7. Meşhur Yunan Peyniri Feta




8. Yunanca Müzik CD'si

Tabii ki Gianniciğim.


9. Bardak - Kupa

Galiba milyonlarca kupa almışım. Güzel anıları yaşatan bir "mutlaka"...


10. Yunanistan Zeytini

Bir diğer "mutlaka". Yaklaşık 120 milyon zeytin ağacı bulunan Yunanistan, oldukça yakın bir coğrafya; ama zeytin ve deniz ürünleri bir başka, mutlaka tadılmalı.



*


Yorumlar

  1. Ne kadar güzel öneriler bunlar.Özellikle Santorini gezmek istediğim bir yer.Kavala kurabiyesi de eminim ki lezizdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavala kurabiyesi gerçekten efsane bir şey :)

      Sil
  2. yazınız gerçekten faydalı olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ben yunanistan dan kumbara da aldım

    YanıtlaSil
  4. Kurabiyesi harika yorumlar için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. Bir önceki Yunanistan gezimizde blogunuza ve Youtube sayfanıza göz atmıştım, öneriler için çok teşekkürler! Lacta’ya bayıldım, Altis muhteşem bir zeytinyağıymış, Frappe çok iyi hediyelik oldu, Dakos’u da çok çok sevdik. Öyle ki bunları özlediğimiz için tekrar gitmeyi planlıyoruz. Normalde bizim kaçıracağımız bu local tip’ler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar