Beyaz Peynirli Brüksel Lahanası

Uzun zamandır brüksel lahanasına takmış durumdayım.

Çoğu kişi tarafından burun kıvrılan, insanların pek de bayılmadığı bu sevimli sebzeye karşı derin duygular besliyorum. Lakin gerek Türkçe gerek başka dillerde aratayım, "tarif gibi tarif" bulmak biraz zor oluyor bu ufak lahanacıklar için. Zaten genellikle garnitür tadında tariflerde yer buluyor kendine. 

Tamam, brüksel lahanası biraz "tatlandırılmak" istiyor. Fakat tatlandırılınca da pek güzel ve bir o kadar da yararlı olduğunda hemfikir olacağız, görün bakın. Zannımca bir sebze veya ete yakışan baharatı bulunca olayın seyri tamamen değişebiliyor; işte brüksel lahanası için "keşfettiğim" baharat ve yardımcı tatlar yine bu tarifte olacak. Gelin başlayalım da bir an önce siz de sevin bu minik çocukları.

Malzemeler
500 gram brüksel lahanası
Beyaz Peynir
Tereyağı
2 Diş Sarımsak
 Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

500 gramlık paketteki sebzeleri 'fazla ayıklayınca' sanki biraz azaldı lahanalarım ama, yine de rahat 450 gram kullanmışımdır. Zaten çılgın bir fark da yaratmaz o kadarı. Bu arada önce brüksel lahanalarımı temizleyip sirkeli suda beklettim. Ardından güzelce ikiye böldüm hepsini.

Tavaya aşağıdaki kadar, yaklaşık iki kibrit kutusu büyüklüğündeki tereyağını ekliyorum sonra. Margarin eklerseniz de öldürmez ama, tereyağı tercihimiz. Peşinden 2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp tereyağına kavuşturuyorum. Devam etmeden; önce tereyağı ve sarımsağın buluşmasıyla mutfağa yayılan kokuya doyuyorum, sonra brüksel lahanaları şahane bir altın rengi alana dek tavada çeviriyorum.


Ve tereyağında hafif kıtır kalarak yumuşamış, etrafa pek güzel kokular yayarak altın rengine gelmiş brüksel lahanalarımızı genişçe bir tabağa alıyorum.



Yeterince tuz, karabiber ve kırmızı biber serptiğim lahanalara, son olarak ufalanmış beyaz peynir ekliyorum. Buradaki olay, beyaz peynir meze kıvamında hafif ılık servis edilen brüksel lahanasına inanılmaz yakışıyor ve o sebze tadını kesmeye yardım ediyor.

 

İşte bu kadar! 
Bu aralar dört bir yanda farklı brüksel lahanası tarifleri arıyorum, bu güzel sebzenin adını aklama timi kurdum. :)) Şayet sizin de brüksel lahanası tarifleriniz varsa, yorumlarda benimle paylaşırsanız mutlaka denemek isterim, malum! Bu sebzeye bir şans verip, bu tarifi de mutlaka denemeniz tavsiyesiyle. Sevgiler benden.

Melis



Yorumlar

  1. Ben bunu denemez miyim bu akşam! Çok severim kendisini, peynir falan gözümün önüne geldi:))
    Garnitür dışında yaptığım tek tarif var. O da bildiğimiz tencere yemeği hali. Yani kıyma, soğan kavurup, salça ekleyip, lahanalarla birlikte pişirilmiş, hafif de acı katılmış halini çok severim mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa direkt yemek halini de ben hiç yapmadım, en kısa zamanda deneyeceğim. :) Acı kesinlikle çok yakışıyor bu arada.

      Sil
    2. Ben çoktan yaptım bu tarifi, bayıla bayıla yedik:) Çok teşekkürler:)

      Sil
    3. Aaaaa çok sevindim :)) Benim çok hoşuma gitti çünkü, merak ediyordum başkaları da sever mi :) Süper haber :)

      Sil
  2. Pardon beyaz peyniri nasıl buluyorsunuz ben bulamadım da:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hollanda`da misiniz Belcika`da mi bilmiyorum ama Turk marketleri disinda Hollanda`da hemen her markette var. Griekse feta olarak gecer genelde, veya salad cheese.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar