#Gün77 : Her şeyde bir hayır var mı?

#Gün77 : Her şeyde bir hayır var mı?

77. günümde enteresan bir olay yaşadım. Aslında şu an yumuşatmaya çalışıyorum... Son zamanların en şok edici, el ayak bağlayıcı üzüntülerinden birini yaşadım, Allah daha kötülerini göstermesin de tabii... Öyle ki "nazar" kavramı dahi aklıma geldi, ki enerjinin varlığına inanan bir insanım.

İlk şoku atlattıktan sonra, işleri nasıl yoluna koyarım diye birkaç hamle yaptım ve sakinleşmek üzere düşünmeye başladım. Aklımda kuvvetli bir soru... Her şeyde bir hayır var mıdır? "Şer", hayır olabilir mi? Yaşadığım zor durumun sağına soluna bakmaya başladım, belki saklanmış bir hayır vardır diye...

Bugün ise bu problemi çözmek için koşma günüydü benim için. Çok erken kalktım, İstanbul'un girdabına koştum, yani gerçekten "koştum", bir kez daha bu şehirde çocuk büyütmeyeceğimden emin oldum, işlerimi yoluna koymaya çalıştım ve akşam oluverdi... Problemimizi çözebildik mi? O üç-beş güne belli olacak... Ama başka bir şeyleri çözdük galiba sayın okuyucu.

Sanırım, evet. Sanırım, her işte bir hayır var. Bugün bu koşturma esnasında birkaç zor konuyu tesadüfen hallettim, hayata dair bir şeyler daha öğrendim, bu tarz bir durumla karşılaşırsam neler yaşayacağımı gördüm, biraz daha sıkıntı çektim, dolayısıyla biraz daha büyüdüm. Kendimi "hayrı görmeye zorlamam" işe yaradı sanırım... Bu iş gerçek sanırım.

*

Yorumlar

  1. Olaylara olan bakış açınıza hayran kalmamak elde değil.:)
    Umarım problemi tamamen çözebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edeirm yüz gülümseten yorumunuz için. :) Bir de bana sorun demek isterdim ama tamam, sorunumuz çözüldü ne mutlu ki. :) Sevgi ve selamlar...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar