#Gün75 : Kıyafetlerini seçtiğin gibi...

#Gün75 : Kıyafetlerini seçtiğin gibi...

"Kıyafetlerini seçtiğin gibi, mutlu olup olmamayı da seçebilirsin." diye okudum bir yerde.

Zor geldi bana önce. Yani, duygularımızın, olaylara verdiğimiz tepkilerin bir çeşit oyun, basit bir sistem olduğunu kabul ediyorum. Bakış açısı, aynı olayı bambaşka hale getirebiliyor. Ama bizim oynamamız mümkün müydü duygularımızla? Denedim.

Bir şeye canım sıkıldı gerçekten, ardından ise bu şeye canım sıkıldığı için çok canım sıkıldı. Anlatabiliyor muyum? :) Bir yandan önemsiz olduğunu düşünürken bir tarafım, diğer yandan üstüme geldi durum. Sonra bu sözü hatırladım. Dedim ki, mutluyum be. Ne olacak, mutluyum! Sonra salak gibi sırıttım. Karşımda da ayna vardı, kendimi gördüm gülerken. O an içimi bir pozitiflik kapladı, dedim ki "İşte budur...", olay budur. Birden bire üzerime bir palto gibi sardığım ağır, sıkıntılı kürkü atıverdim ve ferahlık doldu dört bir yan. Artık katılıyorum, kıyafetlerinizi seçtiğiniz gibi, mutlu olup olmamayı da, duygularınızı da seçebilirsiniz. 

İnanın ve sadece yapın. "Neden böyle hissedeyim ki be?" deyin beyninize. Tamam, çok mucizevi bir yapı beyin; ama bir o kadar da çocuksu. Siz neyi inanarak söylerseniz, o da inanmaya, kalbe "Sorun yok kalpciğim." mesajı vermeye hazır.

Kısacık, güzelcik bir hayat... Sağlık olsun, başka her şey hallolur.

Sevgiler,

Melis



Yorumlar

Popüler Yayınlar