Hollanda'da İkinci El Eşya Cenneti

Hollanda'ya gelmeden önce araştırdığım bir diğer konu da, ikinci el eşya satan mağazalardı. O kadar çok hoşuma gidiyor ki böyle "bit pazarlarını", kullanılmış eşya ve özellikle kitap satan yerleri karıştırmak, burası tam bir cennet oldu bana.

Mağazadan birçok kare ve notlar ile başlayalım; ikinci el eşya olayına gönül verenlerin, fotoğraflara bakarken bile benimle aynı heyecanı hissedeceklerine eminim.

Mağaza oldukça büyük; üst katı ise sadece kitaplara ayrılmış.
Kitap katından mağazaya bakış.



Yüzlerce sandalye, mobilya; hepsi çok ucuz ve birçoğu "arasan bulunmaz" güzellikte. Temizlik takıntım var bu tarz eşyalarda; ama ayakkabılar hariç hepsini alabilirim!



Giysiler, milyonlarca! Burada da kim bilir hangi yılda kullanılmış bir gelinlik var. Her bir üründe ayrı bir yaşanmışlık var.



Elektronik eşya kısmı biraz daha eski modellerden oluşuyor; oldukça temiz-ufak televizyonlar 10-15 Euro'dan başlıyor.




Mağazanın en güzel yerlerinden biri ise ev dekorasyonu bölümü; çerçeveler 0,50 cent'ten başlıyor. "Acaba kimlerin fotoğrafları-nerelerde durdu, hangi fotoğraflar hangi özlemleri gidermeye yardımcı oldu?" diye düşünmeden edemiyor insan.



Bu da "Ya?! Ya ben bunu alırım!!" serisinden. Ahşap-tahta sevgimin yanında, gerçekten arasan bulunmaz güzellikle bu mobilyalar.
Sehpa 26, komidin 45 Euro.




Bu paşa koltuğu da 50 Euro.



Muhtemelen sarı bir bebenin odasını süslemiş olan bu ayna ise 3,95 Euro.



Hollanda'nın ikinci el mağazasında olmazsa ayıp olacak şey, elbette bisiklet. Oldukça eskiler; fiyatları 10 Euro civarı.



Hollanda'nın kışları zor geçer; işte yıllardır görmediğim tahta kızaklar. Fiyatı 6,50 Euro.



Bu da adeta aşık olduğum bir diğer tahta ürün. Fiyatı 10 Euro.



Çoğunlukla Hollandaca kitaplardan oluşan ikinci kat ise adeta bir cennetti. Özellikle bu lisan kitapları bölümüne olan hislerim pek kuvvetli.



Ve elbette, oyuncaklar! Bu "Barbie paketlerinin" fiyatı ise 2,95 Euro.




Bu da "Erkeğe mavi, kıza pembe" olaylarından 'darlanmış' olan herkese gelsin; oyuncaklar illa şeker olmak zorunda mı canım!



Ayakkabılar genelde eski stil idi. Aşağıdakinin fiyatı 7,95 Euro. 
Bir de çizmeler asılıydı bir tarafta; evet, ikinci el çizme fikrinden pek hoşlanmadım.




Bu tahta adamlar da 1,50'şar Euro.



Mağazanın sağ kısmı ise mutfak eşyalarına ayrılmıştı; çok enteresan, vintage veya "garip" şeylerle dolu bir yerdi, çok sevdim!



BENİM ALDIKLARIM

Öncelikle kendimi durdurmak için oldukça çaba harcadığım malum. Bu defalık tahta, ahşap eşyaları çok sevdiğim için bu ufak tahta kasayı aldım; hatta kaptım! Üzerinde "Eski Hollanda Bira Sandığı" yazıyor. Sanırım bisikletimin önüne takacağım bunu.
Fiyatı 0,50 cent.



Hollandaca'yı, iki lisana da faydası olsun diye İngilizce üzerinden çalışıyorum. Bu nedenle bu Hollandaca-İngilizce ve İngilizce-Hollandaca sözlükleri aldım. İnternet de var tabii; ama bu "güzel çifti" kütüphanede görmek de ayrı güzel. :)
Fiyatları 1,60'ar Euro ve ikisi de oldukça temiz.



Bir de son olarak, De Pianoman isimli Hollandaca bir roman aldım. 
Fiyatı ise 0,75 cent.


*

Yorumlar

  1. Merhaba. Ben amsterdamda yasamaya basliyorum. Blogunuz cok faydali oldu. Bu ikinci el mekaninin ismini verevilir misiniz? Yakinindaki bilindik bina, park gibi yerlerin ismini de verebilirseniz sevinirim. İyi gunler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, mağazanın ismi Het Goed. Ben Deventer şehrinde gittim, Amsterdam'dan trenle bir saat civarı, yanında da fabrika benzeri bir yer olacak. Adresi: Harderwijkerstraat 25, 7418 BA Deventer

      Şu linkteki mor yazılı yerler de mağazanın bulunduğu diğer şehirler, belki size daha yakın bir şube de bulursunuz: http://www.hetgoed.nl/Winkelen.aspx

      Başarılar, mutluluklar.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar