Peynirli Taze Ispanak Salatası

Yemek yapmayı, özellikle de alışılmış şeylerin dışında  bir şeyler denemeyi çok seviyorum. Gerçekten "sanat" gibi geliyor bu bana, ruhumu besliyor adeta. Bir de yaptıklarım beğenilirse daha ne olsun zaten, çok garip bir mutluluk veriyor insana.

Ne mutlu ki çok zengin bir mutfağımız var; fakat genelde bilindik şeyler yapıp - bilindik çemberin içinde kalabiliyoruz. İşte bugün de böyle hissettim ve farklı bir salata yapayım istedim. Cumartesi günü Deventer pazarından aldığım tazecik bebek ıspanaklarım aklıma geldi, bir ıspanak salatası yapayım dedim öyleyse. Üstelik ıspanakları hiç pişirmediğimiz için vitamini de mis gibi kalıyor ve daha huzurlu yiyor insan doğrusu.

Aslında bu salata için tüm malzemelerin miktarı size bağlı desek doğrudur. Şöyle ufak bir poşet dolusu ıspanak kullandım ben misal; 300 gram civarı olsa gerek. Pişirdiğinizde olduğu kadar değil ama salata yaptığınızda da biraz küçületecek ıspanaklarınız, ona göre ayarlayabilirsiniz istediğiniz gibi. 

Ispanak dışında;
-İnce ince daireler şeklinde kesilmiş renkli biberler,
-Bol nar ekşisi,
-Posasıyla beraber yarım tatlı greytfurt (veya portakal),
-2 yemek kaşığı kadar limon suyu,
-Zeytinyağı ve tuz,
-Salata üzerine ise ufak ceviz parçaları ve ufalanmış beyaz peynir.


Ben tatlı greyfurt suyunu sıktım ama portakal da aynı etkiyi yapacaktır ki, inanılmaz fresh bir tat veriyor salataya. Nar ekşisi ve beyaz peynirin cevizle o güzel eşleşmesi de hem çok farklı hem de yadırganmayan bir tat kombinasyonu yaratıyor. Farklı tatlar arayanlara, mutlaka deneyip görmeniz önerilerimle...

Yorumlar

  1. Efendim merhaba :)
    Ne güzel bir tarif paylaşmışsınız, insanın ıspanağı sevesi geliyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar