Konuşurken kolaydı Melerence; al sana challenge!

Genelde mutlu bir insanım. 


Yani, bana "Allah'ım çok mutsuzum." dedirtmek kolay ihtimal değil. Elbette ufak çaplı depresyonlara, triplere girdiğim oluyor; fakat 'mutsuz olmak' başka bir kafa, birkaç dakika sonra kendime naz yapıp "Hadi yea sen de deli!" diyerek sırıttığım çok oluyor. Bunda en büyük katkıyı hayatı pek ciddiye almayışım ve her 'problemi' aslında bir öğretmen olarak algılayışım yapıyor sanırım. Daha gidecek çooook yol var, lakin şimdilik idare ediyor ruhumu bu anlayış.

Arada buralarda da yazıp çiziyorum ya hani, mutluluktan, huzurdan, çok takılmamak gerektiğinden bahsediyorum. İşte şimdi, konuşurken kolaydı sayın Melerence, al sana challenge! zamanı. Zira iki gün önce çalıştığım binanın 7. katında yangın çıktı, bizim kat 16 ama oraya kadar duman doldu ve elektrik sisteminin yenilenmesi gerektiği için ofise giremedik. Görünen o ki 1 aya kadar da giremeyeceğiz. 


Benim tatlı ofisimin huzur veren manzarası kalp, gözyaşı, ben. 



Şu an bizim ajansın birlikte çalıştığı başka bir ajanstayız. Plazalar dünyasının ortasında bir mekan. İçi dışı çok güzel ama plaza işte; bizim Yarımada manzaralı, öğle yemeğine çıkınca pat diye kendini İstiklal'de bulduğun o yerden pek farklı. Üstelik son iki gündür işler o kadaaar yoğun ki, bunca değişiklik bir arada çok zorladı. 


Yeni durumlar şöyle:


Özellikle geçen gün kalbimi ziyadesiyle rahatsız eden ekstrasistol problemi beni biraz 'tırstırınca', gereksiz stresten uzak durma konusuna daha bir eğildim. Üzerine bu ofis değişikliği ve over yoğunluk gelince, ipleri eline alıp kendimi challenge'a davet ettim bugün. Bu ne demek? "Konuşuyordun öyle noooldu, haydi mutlu olacak şeyler bul bir bir çocuğum!" demek. 

  • Soo, her şeyden önce burada geçiciyiz, uyuzluğa lüzum yok Melerence. Sakin olalım, diiğmi?
  • Tamam ben starbaksta kahvaltı yapacak insan değildim amaa bu da düzene girer birkaç güne, bu çevreye de alışırım bir sürelik.
  • Plaza ırkını inceleme, gözlemleme fırsatı bulmuş oldun. Belki yakında bununla ilgili bir yazı gelir, ne dersin?
  • Çok yoğun olsa da hala sevdiğin işi yapıyorsun, her gün bir şeyler öğreniyorsun, buna odaklan sen Melocan.
  • En kötü ne olacak sanki, akışa ayak uydur kapıl git biraz. Her zorluktan bir şeyler öğreniyor insan, saklı ipuçlarını bulmaya odaklan. 
  • Mutsuz olmak sana yakışmıyor Melocan, new challenge has just started! Bu sabah da uyandıysan, demek ki değen bir şeyler var hala hayatta. Ayrıca en nihayetinde günlerin sayılı, en kötü geçip bitecek işte. 
  • Güzelliklere odaklan, daima mutlu olacak bir şeyler var. O pek sevdiğin, yolda sokakta klip çektiren şarkılarını da kulağından eksik etme; müzik sihirli bir olay!

Haydi bakalım, sırf bakış açısı değiştirerek neler oluyor göreceğiz. :)

*



Yorumlar

  1. Gazetede okuyunca aklıma hemen sen geldin, yoruma yazıp nasıl olduğunu sorayım dedim sonra belki istemez dedim vazgeçtim. Şükür ki iyisin Melocan. Bu da gelir bu da geçer.Seni anlıyorum Allah başka challange vermesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ne demek, iyi diyelim iyi olsun'luk bu aralar. Son dileğe amin. :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar