2016 Eurovision: Yunanistan'dan Kemençe, Davul, Zurna!

Birkaç gün önce bomba gibi bir haber düştü Yunanistan basınına.

2016 Eurovision'a, Yunanistan'dan Pontus göçmeni rap müzik grubu "Europond" katılıyor, yarışmaya ise "Argo" ismi ile gidecekler.

Bu haberden sonra Yunanistan da karıştı hafif. 
Kimileri beğeniyor, kimileri tepkili; Pontus göçmenleri çok gururlu ve heyecanlı. Bazı dangozlar "Yunanistan adına Pontusça şarkı mı olacak?!" diye darlanırken, bazıları "Pontus, kültürümüzün önemli bir parçasıdır, süper olmuş." diyor.



İşin enteresanı, bu grup en az 10-15 sene önce kurulan, hani "arkadaşlar arasında" şarkılar söyleyen-kendi çabalarıyla klip-kayıt yapan, ancak orta seviyede profesyonel altyapı kurabilen birkaç gençten oluşuyordu. Hatta şu an hala bazı düğünlere sanatçı olarak katılıp şarkı söylüyorlar Yunanistan'da. Şarkılarında hayattan, Yunanistan'da yaşadıkları zorluklara, birçok konuya değiniyorlar, bir de kadın vokalleri var.

Ancak Pontuslular arasında bilinen bir grup iken aniden Eurovision'a gitmesi herkes için sürpriz oldu kısacası. Zaten gelen eleştirilerin büyük çoğunluğu grubun yeterince profesyonel olmadığı yönünde. Lakin kendilerinden Eurovision'a uygun bir parça geleceğine şüphem yok, bakalım neler olacak.


Kısacası, bu yıl büyük ihtimalle Pontus lirası (kemençe) - davul, hatta belki zurnalı bir Eurovision şarkısı dinleyeceğiz Yunanistan'dan. 

Europond'dan bir parça:



Haydi palikaria! :)

*

Yorumlar

Popüler Yayınlar