Smyrna Cafe, Cihangir

İstiklal Caddesi'ne yürüme mesafesinde olmasına rağmen, sakinliği - huzuru ile bambaşka bir şehre gitmişsiniz gibidir Cihangir... Sakinleri, sokakların enerjisi, hisler ve renkler bir başkadır burada. Bir de kafeleri pek meşhurdur ki, bunlardan birinden bahsedeceğim bugün.

Smyrna Cafe, Cihangir Meydanı'nda "kime sorsanız gösterirlik" bir konumda. Uzun zamandır aklımdaydı bu mekanla tanışmak, sonunda denk getirebildim bir iş çıkışı. Mekan nispeten ufakça, fakat kesinlikle gitmeye görmeye değer bir enerjisi var. Yalnız, akşam saatlerinde niyetiniz kafa dinlemekse pek iyi bir fikir olmayacaktır, zira oldukça neşeli-yüksek sesli bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor bu saatlerde.


Loş ışığın eşlik ettiği, hoş dekorasyonlu bir ortam var. Duvarlar, mobilyalar, farklı sandalyeler, etrafı incelemeden duramıyor insan. Fotoğraf makinem yanımda olmadığı için telefonla çektim fotoğrafları, bu yüzden biraz acayip oldular. :) Burası giriş... 


İçerideki hemen hepsi birbirinden farklı mobilyalar, retro bir hava veriyor ortama. Özellikle dostlarla vakit geçirmek için hoş bir seçenek Smyrna Cafe.


Mekan Cihangir olunca fiyatlar da bir tık üst, fakat çok ekstrem de değil. Üstelik masanıza gelen tabak bu fiyatın hakkını veriyor bana kalırsa. Önce fanatiği olduğum bir rose alıyor, sonra dikkatle menüyü karıştırmaya başlıyorum.


Ana yemekler 27-35 TL sularında. Şarap kadehleri ise 20 TL + civarı. Diğer fiyatlara bir aşağıda göz atmanız ise pek mümkün...


Ben bir tavsiye sonucu "limonlu tavuğu" denedim. Gayet iyi bir tabak geldi masaya, sadece adından da belli olduğu gibi bunun ekşili bir yemek olduğunu anımsatmakta yarar var. Bu arada mekanda kahvaltı da yapabilirsiniz.

En kısa zamanda başka lezzetlerini de keşfetmek üzere, tavsiyelerimle...


*


Yorumlar

  1. Merhaba Melis,

    Buraya yazmak pek uymadı biliyorum da nereye yazayım bilemedim. Bak Hollanda hükümeti yüksek lisans için burslarını açmış. Sen ve diğer ilgilenenler de bu vasıtayla görmüş olun. Belki de biliyordun ama olsun görünce seni düşündüm,söylemesem olmazdı :)

    http://scholarship-positions.com/holland-scholarship-international-students-netherlands-2015/2015/02/21/

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz kafeleri pek severim, bir sonraki İstanbul seyahati için notumu alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraflar daha iyi olsa daha çok severdiniz inanın, Cihangir'in kalbinde, çok güzel bir ortamı var Smyrna'nın...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar