Hollanda'yı Anlama Kılavuzu - 1

Türkiye'den kalkıp misal Yunanistan'a gittiğinizde, kültürel anlamda çok büyük farklar görmüyorsunuz. İnsanlar, yemekler, gelenekler; hemen her şey benzer olduğu için "yabancı" hissetmek de pek mümkün olmuyor. Fakat Hollanda, tamamen başka bir uç. İnsanlar, yemekler, geleneksel, tavırlar, hemen her şey adeta başka bir gezegene gitmişsiniz gibi değişebiliyor veya size çok ters gelen bir şey orada çok "normal" karşılanabiliyor.

Madem Hollanda'nın bu kadar farklı gelenekleri var dedim, öyleyse bir seri hazırlayalım bunlardan. Bir nevi "Hollanda'yı Anlama Kılavuzu" olsun. 

Bugün de ilk gelenek ile başlayalım: Hollanda'da direklere çanta asma

Hollandalılar ve ülke sistemi, eğitime oldukça önem veriyor. Çocukları bunaltmadan, yetenek ve eğilimlerine göre doğal bir süreçte seçim yapmaları sağlanıyor. Tüm bunlara paralel olarak, eğitimdeki başarılar da her bir aile için oldukça önemli hale geliyor. 

Eğer Hollanda'da bayrak direklerine asılmış çantalar (genellikle sırt çantası) görürseniz, bu, o evin çocuklarından biri mezun olmuş, bir sınavı başarıyla atlatmış, eğitim alanında müjdeli bir haber almış demektir. Bunu yapmalarının en büyük nedeni ise, bu başarıyı komşularına ilan etmek istemeleri.



Hollanda'yı Anlama Kılavuzu'nda ilk bilgi böyleydi; artık bu doğa harikası ülkede göreceğiniz, direklerde sallanan çantaları kolayca yorumlayabilir, kapıda birilerine rastlarsanız tebriklerinizi iletebilirsiniz. :)

Devam edecek...

*

Yorumlar

Popüler Yayınlar