Ispanya - Sevilla'nın Lokal Gözdesi: Baratillo

Hola çocuklar!

Ülke/şehir sohbetlerimize mekanlar ile başlamak pek adetim olmasa da, bu defa bu konuda çok heyecanlı olduğum için, direkt böyle başlayalım istedim.

Flamenco ruhuyla dolup taşan, birçok kültürün harmanından doğan, çok zarif ve ferah bir şehir İspanya'nın Sevilla'sı.

İspanyolca'da iki "ll" harfi "y" olarak telaffuz edildiği için "Seviya" olarak okunuyor kelime; kendimi enteresan biçimde hiç ama hiç yabancı hissetmediğim bu şehrin sokaklarını adımlarken, elbette İspanyol meze kültürü olan "tapascı" mekanlar arıyordu gözüm. Ama malum bir takıntımız var ki, kesinlikle turistik bir mekan istemiyordum. 

Yani siz Sultanahmet'te gidip güya Türk yemeği tatmak istediğinizde alacağınız tat-fiyat-kalite dengesi neyse elbet buralarda da öyle. Bu nedenle sıkı bir araştırma yaptım ve size Sevilla'nın en lokal, en İspanyollar tarafından sevilen ve leziz tabaklar sunan mekanlarını toparladım.

 Bugün, bu mekanlardan ilki Baratillo olacak.


Öncelikle Baratillo'nun içindeki detaylar, derli toplu ama kendiliğinden salaş havası pek İspanyol. İçerisi büyük denebilecek kadar geniş, özellikle akşamları vızır vızır işliyorlar. Bir masa hariç herkes Sevilla halkındandı gözlemlerime göre; tekrar gidilesi bir yer bulmuş olduk böylece.



İspanya'ya gelmişken sangria tatmamak olmaz; Baratillo'nun sangriası da çok hafif ve lezizdi.


Gelelim İspanya'nın bana en enteresan gelen ve daha önce hiç duymadığım olayına: Zeytin turşusu. Malum, zeytinyağında iddialı ülkelerden biri İspanya, bu nedenle zeytinlerini de mutlaka tatmak istiyordum. Lakin nerede zeytin istediysek hep bu zeytin turşuları geldi. Enteresan, güzel bir tadı var ve tapas olarak hemen her yerde bulabileceğiniz bir lezzet.


"Et kroket" olarak geçen bu çıtır kroketlerin içindeki lezzet çok farklı, tam olarak ne baharatlar olduğunu anlayamadığım bir tat barındırıyordu. Kesinlikle tabakların en iyilerindendi; bir "kroketten" beklenmeyen tattaydılar.


 Tavuk göğüs tabağı; bu kadar baharat 'kullanmamaya' şaşılan bir tabak idi, lezzetli ve daha çok "tapas tamam da doysaydık"cılara özel.


Ve enteresan & iyilerinden: Kavrulmuş biber marmeladı altında pişmiş keçi peyniri. Yanında gelen kızarmış ekmeklere sürülerek yenen, çok başka ve özel bir tattı. Pek sevdik.


 Grilled octopus: Sevilla'ya gelip ahtapot ve diğer deniz ürünlerini tatmak iyi bir fikir olacak; ahtapot da oldukça yumuşak, misal bir Yunanistan'dan alıştığımızdan farklı bir tattaydı. Sevilenlerden oldu. :)


 Costillitas a la miel: Bal soslu kuzu eti. 
Tabak bana ait değil lakin beğenildi. :)


  Sevilla'da tadacağınız en lokal tabaklardan birinde sıra: Cola de toro. "Boğa kuyruk yahnisi" diyebiliriz. Malum bu arkadaşların boğalarla olan ilişkisi pek sıkı fıkı. Bu tabaktan tatmadığım için bir şey diyemiyorum, lakin bu da beğenildi.


 *

İspanya'nın Endülüs gözdesi Sevilla mutfağına ilk bakış böyle olsun. Bu arada bazı tabaklar biraz seksi görünüyor olabilir, lakin öyle kasıntı "lüks lüks" bir yer değil burası. Tapas tabakları ise 3 EUR ila 3.5 EUR arasında değişiyor.

Eğer yolunuz Sevilla'ya düşerse, birkaç yazıda paylaşacağım mekan önerilerinin en azından lokalliğine güvenebilirsiniz efendim. Pek yakında favori şehirlerim arasında yerini alan zarif Sevilla'yı da birlikte keşfe çıkacağız... Görüşmek üzere.

Adres:
Bar Baratillo | Tapas por la Maestranza 
Calle Adriano, 20, 41004 Sevilla, Spain

Selamlar,
Melis


Yorumlar

Popüler Yayınlar