Ispanya, Sevilla'da Kahvaltı: La Cacharreria

Avrupa'yı düşündüğünüzde kahvaltı anlayışı bizlere göre -malum- biraz farklı olabiliyor. Bu nedenle bu ülkelerde bulduğum güzel kahvaltı mekanları, benim gibi bu konuyu önemseyen kimseler için altın değerinde. :) İşte Sevilla seyahatinden böyle bir mekan paylaşacağım sizlerle; o kadar sevdik ki Sevilla'ya yolu düşen herkesin en az bir sabahına burada başlamasını çok isterim. Zira burası not edilecek bir yer: La Cacharreria.

Öncelikle mekandan çıkınca, dikkat kesilirseniz göreceğiniz deli yağmur sebebiyle acele çekilmiş bu fotoğraf için kusura bakmayınız, biraz parlamış. Ama mekan dışarıdan böyle görünüyor. İçerisi baya ufak lakin sıcacık; biz 10-15 dakika bekledik içeride ama sonradan rahatladı masalar. İnanın değiyor. :)


İspanya'ya gelince çeşit çeşit salam diyebileceğimiz jamon (hamon okunur) tatmak mühim; burada da yiyebileceğiniz leziz tatlar arasında jamonlu veya nasıl isterseniz bagel ekmekleri, smoothieler, kahveler, tatlılar, salatalar, milkshakeler; cidden ne ararsanız var ve her şey çok taze.


 Fiyatlar da iyi.  
Misal smoothieleri 3 EUR civarı görüyorsunuz aşağıda; az çok Türkiye'deki gibi diyebiliriz. Muffinler 2.5 EUR, çeşit çeşit bageller ise 4.5 ila 6.5 EUR arası genelde.


 İçerisi ise ayrı güzel...


 Duvarlardaki 5 cent'lere dikkat. 
Sen yeter ki dekorasyon yapmak iste cınım. :)




Şimdiii, ben kahvaltı hassasiyeti olan bir insan olduğum için "iki kişilik her şeyden kahvaltı" alalım dedik. Fiyat 22 EUR civarıydı. İçinde jamon'dan peynire, meyveden kuruyemişe her şeyler var. Haliyle baya da doyuruyor.




 Kahvaltıda her şey çok güzeldi, hele o jamonlar! Peynirlerin lezzeti de aynı şekilde. Kahvaltıya düşkünseniz kesinlikle Sevilla'da tavsiye edeceğim bir mekan burası; birkaç arkadaş önerilerini bekliyorum dediği için sosyal medyadan, ayrıca belirtmiş olayım efenim. Veee elbette kalkmadan bir kahvenizi içeriz dedik, zira buranın lattesi de pek ünlü. Hakikaten çok iyiydi, "iyi kahve" içmek isteyenlere de ayrıca duyurulur. Olmadı tazecik bir kek ile lattenizi yudumlayın; bence çok beğeneceksiniz burayı. Kapıdan girince anlayacaksınız zaten beni. :)


Ve tam şurada yazdığım ilk yazının ardından, bu mekan önerisi de Sevilla'ya yolu düşecek olanlara gelsin böylece. Yine bu mekanda da bizden başka 'yabancı' yoktu; lokaller seviyorsa daha da sevesimiz geliyor, malum. :) Sevilla şehir yazısını da hazırlıyorum, ne kadar büyüleyici bir şehirle karşılaştığımı tekrar etmeye değer görüyorum bu noktada sayın okurcuğum. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.

Melis


Yorumlar

Popüler Yayınlar