Village Bagels, Amsterdam

Bugün işten çıktığımda çok güzel bir akşamüstü havası vardı Amsterdam'da. Koşarak tramvaya atlamaktansa, bir sonraki trene binmeye karar verdim ve kulağımda şarkılarla yürüdüm şehri. Bu arada bir kanalın köşesindeki ufak, tatlı bir mekan olan Village Bagels'e gidip bagel yemeye karar verdim. 

Bagel nedir derseniz, çok akademik bir açıklama yapmamakla birlikte, ekmek ile simit arası leziz bir olay diyebiliriz. :) Birçok çeşidi var; benim favorilerim susamlı ve kuru domatesli. Derken efendim, şatafatsız sakin ortamı, ılık bir Amsterdam akşamında işten çıkıp evlerine dönen insanları ve tam önündeki kanalı seyredebileceğiniz ortamıyla Village Bagels'in ağır kapısını iterek içeri girdim.

Jazzvari ruh okşayan müziklerle, koca pencereler önünde bir yere oturup şu manzaraya doğru bakıyordum o sıra. İlham veren bir şehir burası hakikaten.


İşte dışarıdan böyledir Village Bagels.


Buraya oturup, kahvenizi alıp sokaktan geçenleri izlemek ve telefondan uzak kalmak çok güzel bir his. Bilhassa yorucu bir iş gününün ardından.


Lüks mekan arıyorsanız burası size göre değil; lakin rahat, huzurlu ve leziz bageller yapan bir yerse aklınızdaki, mutlaka gelmeniz gereken bir yer.


Mekanın fiyatları da iyi, ayrıntılı menü için buraya klik.
Örneğin bu menünün bedeli 8,20 Euro.


Susamlı bagele avokado ve tavuk, şahane yakışıyor.


Eğer Amsterdam'a yolunuz düşerse, oldukça merkezi konumdaki Village Bagels'e uğramanız tavsiye sayın okur. 

Adresi de iliştireyim gitmeden: Vijselstraat 137, 1017 HJ Amsterdam.

Görüşmek üzere!

*

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar