Türkiye'de Son Gece

Aslında yazının başlığını "Türkiye'de Son Gece ve Farkedilmeyen "Son Kez"ler" yapacaktım ama, en iyisi bunu yazının içine ekleyeyim dedim. Evet efendim, bugün benim Türkiye'deki son gecem. Yarın Selanik'e geçiyorum ki, geçiş o geçiş. Oradan önce kısa bir Girit'e, sonra artık "evim" olacak yere, Hollanda'ya.

Burada farkedilmeyen son "kez"ler kavramı benim için pek mühim. Zira uzun zamandır, sonunda bu gün vardığında, bunu dememek için çabaladım ama, gerek hayat gerek ertelemeler derken yine bunu söylerken buldum kendimi.

Galata'dan Sirkeci'ye son kez yürümüşüm, fark etmedim.
Tramvaya son kez binmişim, fark etmedim.
Bazı insanları son kez görmüşüm, fark etmedim.

Yok yahu, duygusallıktan yazmıyorum bunları. Garip bir donukluk ve şok hali var üzerimde. Hep söylüyordum "olayların yeteri kadar farkında olmadığımı kabul ediyorum" diye. İşte gün geldi, usul usul "fark etmeye" başlıyorum "başıma geleni". 

Bugün evimde de son gecem. 

Yaşamımdaki çok önemli bir kırılma noktasına varıyorum bugün. Düşünmediğim, düşünemediğim kadar derin değişiklikler oluyor şimdi hayatımda. Ne uzun ne kısa, 24 yıllık yaşamım boyunca alıştığım çoğu şey aynı anda değişiyor, tepetaklak. Lakin iyiye doğru sanırım, temennim o.

Ama, 

... gücüm yerinde, umudum yerinde, hevesim yerinde; güzel şeyler olması için - daima güzel günler için elimden geleni yapacağıma söz Melerence. Bazen işler hayattan veya senden dolayı "istediğin gibi" gitmezse, yılma. Kapı açılana kadar tekmelemek en önemli işlerinden artık. Yorulsan da koşmaya devam etmek, hayallerine koşmaya devam etmek kısacası, yapacağın en önemli şeylerden biri. Hayat seni iyiden iyiye yorduğunda kırılma. Hayata kırılma. Hep inandığın gibi, her şeyin doğru zamana ve yere baktığını unutma. Çalışanın karşılığını er ya da geç alacağını unutma. Yapacakların için yaptıklarını anımsa; şimdi gaza basma vakti işin özü, çalışan demir pas tutmayacak... Anımsa.

*

Yorumlar

  1. Hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Ama şunu unutma yeni yolun bilinmezliklerle dolu olsa da o yolu seninle beraber yürüyecek biri olacak yanında. O zaman herşey daha kolay daha keyifli olacak. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, güç aldığım en önemli kısım o gerçekten. En zor olanı alışkanlıkları yıkıvermekmiş birden bire, bünye bir sarsılıyor malum. :) Güzel günlere diyelim...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar