Türkçe olsa asla dinlemeyeceğim, Yunanca'da bayıldığım şarkılar... #1

Son zamanlarda eskisine göre daha çok Türkçe şarkı dinliyorum. Türkçe şarkılara işte klasik birkaç İngilizce, Hollandaca ve Yunanca şarkılar eşlik ediyor genelde. 

Çok küçük yaştan beri de Yunanca şarkılarla içli dışlı olduğum için baya iyi biliyorum bu dünyayı diyebilirim. Buradan yola çıkarak geçen gün şunu farkettim ki, başka bir dilden şarkılar olunca dinlemek daha kolay oluyor. Yani, özellikle Yunanca'da bazı şarkılar dinliyorum; gerek müziği gerek sözleriyle "Aynısı Türkçe olsa hayatta dinlemezdim." diyorum. Ya müziği çok popüler tarzda olduğu için, ya sözleri inanılmaz basit olduğu için, kendi dilimde olsa tahammül edemezdim diyorum bazen; hatta bir ara dinlediğim bir rempetika stil şarkıya babam "Bu Yunanistan'ın İbrahim Tatlıses'i mi?" demişti ki, baya haklıydı. :) Veya eskiden Yunan arkadaşlarım "Bunları benim babaannem dinliyor." diye gelirdi sevdiğim şarkılara. İşte efendim, bu parçalara birkaç örnek toparladım, bakalım siz sevecek misiniz? :)

1. Konstantinos Argiros - To Simperasma Mou
Murat Boz tadındaki bu arkadaş oldukça hoş sesli ve başarılı bir pop şarkıcısı Yunanistan'da. Bu şarkısını da severek dinliyorum, sözlerinde işte "yaşadığımız anları karanlık bir köşeye atacağım" falan diyor. :p




 2. Stan - Otan Agapas
Şimdii... Özellikle bu arkadaşın Türk versiyonu olsa cidden dinlemezdim bence. Ama Yunanca'da çok hoşuma gidiyor. Hem takma ismi, hem o tipleri - tripleri mümkün değil yani! Amaaa Yunanca'ya çok yakışıyor işte. "Sevdiğinde, limanlara istasyonlara trenlere koşar gidersin; sevdiğinde ne istediğini - ne yapmaman gerektiğini ayıran çizgi kaybolur." falan diyor.



 3. Demy - İ Alitheia Moiazei Psema
Ve diğer bir popüler kültür kokan şarkımız. Yine Türkçe olsa, aynı stilde bir genç arkadaşımız olsa dinlemem zor olurken, Yunanca'da oldukça hoşuma gidiyor. Şarkının ismi "Gerçek Yalana Benziyor" falan hani.



4. Zafiris Melas - Sagapao Koita
Hahahah bu şarkıya böyle girmek zorundayım. :D Bu şarkı baya İzzet Yıldızhan tadında, baya "Bak seni seviyorum, karşında kar gibi eriyorum." falan diyor ama ne yapayım seviyorum, bir süre sonra insanı triplere sokup bağımlılık yapabiliyor. Demedi demeyin. :p



5. Pantelis Pantelidis - To Fidi
Of ki ne of. Birkaç ay önce bir sabah trafik kazası geçirdi ve hayatını kaybetti Pantelidis. Çok seviyorum, çok dinliyorum, hala çok üzülüyorum. Her gün bu şarkıyı en az 3-4 kere mutlaka dinliyorum aylardır. Bu listede en çok sevdiğim şarkı olarak girsin bu şarkısı... Aslında fena da demiyor: "İstediğin kadar at derini; yılansın, değişmeyeceksin." :) 
Sesiyle var olsun mütevazı, güzel insan.


Listeyi severseniz yine böyle bir öneriler listesi gelebilir, bakalım.

Güzeldir Yunan müziği...

*


Yorumlar

  1. Valla şu post beni nasıl mutlu etti ! 'Yahu şu adamlar şu şarkılar nasıl dinlettiriyor bana ? ' diyordum , yalnız değilmişim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe bunlar yine iyileri :) Herhalde lisanın güzel tınısı kurtarıyor her ezgiyi...

      Sil
  2. Ben de aynı muameleyi görüyorum bildiğin arabesk bu diye.Ama ölürüm ben onaaa.... Hele bir theleis na pethanw'ya nerde olsa kalkar göbek atarım. Ve bunları annem babam nenem dinliyor bula bula bunları mı buldun muamelesine ben de maruz kalıyorum. Seviyorum kardeşim var mı diyeceğin :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de seviyorum ya:)) Bazen Power fm app. Yunanca şarkılar var, onu açıyorum. Reklamsız, saatlerce dinliyorum. İyi geliyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ruha iyi gelen garip bir yanı var ezgilerin, buzuki + lisan tınısı :)

      Sil
  4. Ben de Panos Kiamos için yaşıyorum aynısını.

    YanıtlaSil
  5. Aynı durumu ben de çok yaşıyorum. Özellikle bir yıl önce(daha fazla hatta) Youtube'da random bir şekilde Dimitris Karadimos'un Pairno Tin Euthini adlı şarkısına denk geldim. Hala her gün en az 4-5 kez dinliyorum, sıkılamıyorum bir türlü. Çok ilginç gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şarkı çok güzeldir yalnız, gerçi konuyla paralel "Öp beni, hapset koynuna, çocuk gibi kayboluyorum aşkında. Sorma bu iş nereye gidiyor, sen istersen ben sorumluluğu alıyorum." diyor gayet. :D Ama adamın sesi ve şarkı, müzik inanılmaz dinletiyor kendini.

      Sil
    2. Zafiris Melas'ın şarkısının türkçe versiyonunu İbrahim Tatlıses söylüyor zaten "Nerelere Gidem"https://www.youtube.com/watch?v=brCMnh-70wQ

      Sil
  6. Yıllardır Yunan müziği dinlerim.Çok ta zevk alarak dinlerim.Bir ara Türkçe şarkıların Yunanca versiyonlarını bulup blog haline getirip online dinleme şansı oluyordu ziyaretçilerin.Evlendikten sonra kapattım.Yaklaşık 5 yıl aradan sonra tekrar açtım.Bırakılmıyor meret sigara gibi:) Araştırmalara hala devam ediyorum.Yunan müziği güzeldir.Keyif verir.Özellikle Nikos Vertis,Makis Hristodoupoulos,Zaferis Melas... yazmakla bitmez.

    Canınız sıkılır bir göz gezdirmek,kulağınızın pasını silmek isterseniz,Türkçe şarkıların Yunanca versiyonları başlıklı bloğuma beklerim.
    http://turkgreek.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. İzmir'e yaşıyorum sık olarak sırf taverna ve müzikleri için gidiyorum müthiş keyf alıyorum maalesef yanlış insanlar mübadele yaşadılar yazik

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar