11 Haziran 2016 Cumartesi

Evde Çıtır Soğan Halkası

Merhaabaa! 

Lezzetli bir konu ile geldim bugün. 

Arada #melerencemutfak etiketiyle mezeler, tarifler paylaştığım oluyor. Lakin uzun zamandır mutfaktan bir şeyler yazamamıştım, o yüzden çok güzel ve kolay bir tarifle geldim bu yazıda. Hani bu çıtır soğan halkaları oluyor, işte onu evde bu kadar kolay ve lezzetli yapabileceğim bir anne tarifi geçince elime, hemen yapayım-yazayım istedim.

Bu tarif için bize ne lazım?
1 yumurta
1 çay bardağından azıcık fazla un
1 çay bardağı soda (maden suyu)
Yarım çay bardağı mısır nişastası
Tuz-Karabiber
1 su bardağı galeta unu

Şimdii... 3-4 soğanı aşağıdaki gibi halkalar halinde kesiyoruz önce. Sonra içlerini kırmadan ayırıyoruz.

Sonra ayrı bir kaba alıyoruz soğanları. Burada un, mısır nişastası ve tuz-karabiberi karıştırıp soğanları bu harca buluyoruz, bir kenara ayırıyoruz. Ardından kalan unlu harca aşağıdaki gibi yumurtayı ve maden suyunu (sodayı) ekliyoruz.


Yumurta ve maden suyu eklediğimiz unlu harcı iyiice çırptıktan sonra, unlanmış halde bir köşede bekleyen soğanları bir bir içine batırıp galeta ununa buluyoruz. 


Ardından hop, kızgın yağ olan tavaya.


Veee...



Şahane çıtırlıkta soğan halkaları, pek kolay biçimde hazır oluyor.


Öneri olan biz aşağıdaki gibi bir yemekle servis ettik. Gerçekten teknik olarak "soğandan" böyle bir lezzet çıkması şaşırtıcı, müthiş lezzetli oluyor.


En kısa zamanda tekrar yapacağım, denemeyenler deneyip yazarsa da sevinirim. :*

*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder