Ferahfeza, Karaköy

Karaköy'de, Mimarlar Odası'nın teras katında yer alıyor Ferahfeza; bir tarafı Galata'ya, diğer tarafı tarihi yarım adaya bakıyor. Özellikle dostlarla gelmek için çok keyifli bir adres.
Gerçekten ferah, hafif müzikleriyle hoş bir mekan burası. Kendilerine özel, isminden masaya tam olarak ne geleceğini çıkaramadığınız tatlarla dolu menüleri. İnternette yapılan yorumlar da genelde pozitif yönde, genel negatif vurgu ise -herhalde- manzaranın fiyatları arttırmasında. Bütçenize göre sürekli gidilecek olmasa da, arada bir bir kadeh şarap alıp, enteresan tatlılarını denerken veya Karaköy manzarasına karşı yemek yerken huzur dolmak ise pek mümkün. Gelin menüye bir göz atalım, biz neler yemişiz, sevmiş miyiz, küçük bir keşfe çıkalım Ferahfeza'da.


Hemen herkesin çok ilgili ve kibar olduğunu belirterek başlayayım; zorlama durmayan, sıcak ve naif bir enerji var burada.




Karaköy'e bakan taraf daha çok yemek için, biz Galata kısmına geçip bir şeyler içmek, tatlıları keşfetmek istiyoruz. Manzara yakından daha da güzel; üstelik ılık bir rüzgar var İstanbul'da...



Menüden iki fotoğraf gelsin: Orta üstü fiyatlar var menüde, aynı zamanda orta üstü sunum ve tatlar da... Kadeh şaraplar 22-39 TL arasında değişiyor.



Bir limonata istiyoruz, çok sevimli bir sunum ile lezzetli bir bardak geliyor. Bu hoş aromalı lezzetin fiyatı 12 TL.


Ardından Galata'ya karşı leona yudumlama... Hoş aroma, tatlı rüzgar, güzel İstanbul, hafif müzikler; herkes mutlu. :) Leona Bloom Bornova Misketi kadehini ise 22 TL karşılığında keşfetmek mümkün.


Bitter çikolatalı sufle istiyoruz sonra; yanında lavantalı dondurma ile. Doğrusu bu tatlıyı seçmemizde "lavantalı dondurma" en büyük etkendi ama, dondurmanın vanilyalı olduğuna yemin edebiliriz. Bilemedik, belki biraz aroma damlatmışlardır, lavanta tadı da kokusu da almadık zira. Yine de tatlı güzeldi; masaya ne gelse, sunumların hoşluğu dikkat çekti. Bu tabağın değeri ise 24 lira.


"Portakal likörü ve taze naneli çilek çorbası", evet, ismine vurulduk! Yine çok hafif bir tat geliyor masaya, daha önce birleşimini görmediğimiz cinsten. Bu güzel tatlıya ise 24 TL karşılığında kavuşmak mümkün, aklımızda kalan bir tat olacak, özellikle 'hafif' sevenler için.


Hoş bir mekan Ferahfeza, yakın gelecekte yemek için de gidilebilir. Keşfedilmesi tavsiyesiyle...

Kemankeş Karamustafa Paşa Mh., Kemankeş Cd. No:31

*


Yorumlar

  1. πωπω...υπέροχα ποτά...μου αρεσουν πολύ!!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar