Selanik'te Souvlaki: Spata

Selanik'te, souvlakinin en iyi adresinde, Spata'dayız.


Önce bir içeri girip keşif yapmak istedim, Selanikli oğlan da yanımda, rehberlik görevine hazır. İçeride, ne olduğunu tahmin edemediğim enteresanlıkta ve çeşitte bir sürü meze var, eğer souvlakinizi döner gibi lavaş içerisinde yerseniz, seçtiğiniz mezelerden de koyuyorlar içine. Yani, "öyle yeniyor".



Burada dönercilerde çoğunlukla dana eti olmuyor, domuz eti ve  tavuk eti bulunuyor genelde. Menüde olanları bir araştırma görevlisi edasıyla inceledikten sonra, geçen sefer de lavaş ve meze ile yenilen souvlakiden tattığım için, bu defa çöp şiş olanı denemek istedim. İlk gelen, pide ekmeği ve içecekler oldu. Altı üstü yemek yiyeceğiz, değil mi? Mesela yıllardır aşina olduğunuz markaların altında Türkçe dışında bir lisan yazması bile, garip bir his yaratıyor bende. Sanki, "Burada da hayat var." diyor insan. 




HAPPY ENDING!

Souvlakilerimiz hala ne olduğunu bilmediğim bir meze ile birlikte geliyor. Hayatımın en güzel tatlarından biriydi yine, şiddetle tavsiye! :)


Bu arada tüm bunlar 9.80 Euro tuttu ve iyiice doyduk. Bir de, garson kız souvlakiyi getirdikten sonra, bir bant yapıştırdığı fişi masanın kenarına yapıştırıp giderek enteresan bakışlarımın hedefi oldu. Fiş hala bende, kenarında bandıyla. :)

Gidiniz, yiyiniz, yazınız, mümkünse kalınız. 

Sevgi ve selamlar, na eiste kala!



Yorumlar

Popüler Yayınlar