İtalyan Patlıcan Rollatini Tarifi (Türk Peyniri Kullanarak)

Herkese ciao :)

Canım İtalyan Mutfağı'ndan, canım bir tarifle geldim bugün. Aslında en alta ekleyeceğim üzere, bu tarifin videolu anlatımını yükledim kanala. Fakat bloğa da yazılı olarak bırakmak istedim bu şahane tarifi.

Normalde İtalyan tarifte ricotta gibi peynirler söz konusu fakat ben klasik beyaz peynir ve kaşar peyniri kullanarak biraz modifiye ettim diyelim. Çookkk lezzetli bir şey çıkıyor ortaya; haydi başlayalım!

Malzemeler:

2 küçük boy uzun patlıcan
1 diş sarımsak
Çok yağlı olmayan, çeyrek kalıp beyaz peynir
Kaşar peynir rendesi 
Zeytinyağı
Tuz

Sos için:
 
2 silme çorba kaşığı domates salçası ve biraz kaynar su
İtalyan baharatları (kuru kekik, kuru fesleğen, kuru maydanoz, kuru biberiye benim kullandığım karışım idi) - Elinizde yoksa, sadece kekik de gayet güzel olacaktır.
 

Öncelikle patlıcanları 1'er cm kalınlığında ince uzun dilimlere kesiyoruz. Bir fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıt üzerine sererek, üzerlerine zeytinyağı, güzel kokulu yeşil baharatlarımızdan ve tuz serperek, 180 derecede 20-30 dakika pişmeye bırakıyoruz.

O arada biz sosumuzu hazırlayalım. Aynı aromatik baharatlardan eklediğimiz salçaya, kontrollü bir şekilde biraz kaynar su ekleyip koyu kıvamda bir sos elde ediyoruz. Sosumuz bir kenarda beklesin şimdi.

Fırından çıkan patlıcanlar pamuk gibi pişmiş oluyor. Hiç kızartmaya falan gerek yok yani, direkt kıvrılır vaziyette güzelce yumuşuyorlar. 

Patlıcanların içine bir-iki parmak beyaz peynir koyarak rulo yapıyoruz.

Bir fırın tepsisinin tabanına, hazırladığımız sostan sürüyoruz. Ardından hazırladığımız patlıcan ruloları bu sosun üzerine güzelce yerleştiriyoruz. Üstlerini de aynı sos ile kaplayarak, en son bolca kaşar rendesi ekliyoruz.

Tepsimiz hazır. 200 derece fırında, yarım saat kadar pişecekler. Ben genelde fırından almadan önce son 30-40 saniye ısıyı aniden 250'ye falan getirip ani bir çıtırlık, kızarıklık yakalamayı seviyorum peynirli tariflerde. :) Ama kaşarları sadece erimiş, beyaz bırakırsanız, böyle dilimleyince uzayan bir görüntü de yakalayabilirsiniz.


Hepsi bu. Çok acayip bir lezzet çıkıyor ortaya, nasıl anlatayım bilemiyorum. Özellikle peynir sevenler için tam bir cennet kendisi. Okumak yetmedi bir de izleyeyim derseniz, buraya bir klik ile kanala ışınlanabilirsiniz. :) 

Haydi afiyet olsun.
 Melis
 

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar