11 Şubat 2015 Çarşamba

Dostlar, Kar ve Sıcak Şarap


Dışarıda hayran kalınası bir kar yağıyor, mekanın hafif açık penceresinden birkaç kar tanesi uçuyor masamıza. 

Önce, şu mutlulukla ilgisi olan güzel kahvaltılardan biri ediliyor hoş sohbet eşliğinde, ardından müthiş aromaların kokusuyla önce elleri, sonra vücudu ısıtan sıcak şarap kadehleri... Normalde alkol sevmiyorsanız bile, sıcak şarap deneyimi sizi mutlu edebilir; zira çok hafif ve yumuşak bir aroma veriyorlar. Üstelik evde de hazırlanabilir bu kış aylarına pek yakışan tat; limon-portakal kabuğu, biraz şeker, karanfil, zencefil ve tarçın çubukları, sıcak şarabın en meşhur dostları. Evde denediğimde, Melerence'ye de yazacağım tuttuğum tarifi. 

Bu arada benim ilk kez gittiğim bir mekan olan Fabbrica'daydık bu defa, küçük pürüzler dışında hepimiz memnun ayrıldık.

Bir diğer gerçek ise, tüm bu güzel yaşam anlarında, yanında iyi vakit geçirdiğiniz insanlar varsa her şey biraz daha güzel oluyor. Soğuk bir günde sıcacık buharıyla gelen bir kadeh mutluluk da böyleydi...


Kış bitmeden tekrar uğramalı diyelim.

*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder