Hollandalılar ile Hollanda - Şili Maçı

Bugün Hollanda-Şili futbol maçını çarşıda izledik, her yer turuncu rengine bürünmüştü elbette. Hollanda'nın bayrağında turuncu yokken, bu renk neden bu kadar önemli derseniz, cevap bugünkü kraliyet ailesinin tohumlarından ünlü kral William of Orange'nin adında saklı.

Ede Merkez'de her yer turuncu, kafelerin bulunduğu sokakta heyecanlı bir kalabalık var. Biz de en turuncu halimize büründük, bisikletleri park ettik, Heineken'imizi aldık ve maç başladı. :) İlk yarı 0-0 bitse de, ikinci yarı çok heyecanlı geçti ve maç 2-0'lık Hollanda üstünlüğüyle sona erdi.


Genelde her yerde bu afişleri görmek mümkün: "Burada canlı yayın futbol izle!"


Kafenin üst katındaki bu arkadaşlar devre arasında tepeye çıkıp davullarla kalabalığı havaya sokmakla görevli. Havada öyle güzeldi ki, biraz yandılar üst tarafta. Ama kesinlikle zaman zaman sokaklarda hunharca gülen, eğlenceli insanlar Hollandalılar.



Heineken oldukça revaçta, bardağı 2.20 Euro.


İkinci yarıda herkes gol istiyor...


Adeta "Türksel bir böğürmeyle" birlikte herkes ayakta, ilk gol!


Gol olsa da fotoğraf çeksem, diyen Melerence'nin duaları accepted.


Hoparlör sistemi sayesinde maç çok iyi duyuluyor bu arada, beklediğimden daha iyiydi sistem. 

Burada bir diğer Heineken hikayesi ve oranje.


Maçın son dakikaları...


Ve neredeyse son dakikada gelen ikinci gol!



Özellikle ikinci golde o kadar çok sevindiler ki, gol atıldığında üzerimize Heineken yağdı. Eline koluna sahip olamayan Dutchlardan mütevellit, Keti'nin Heineken ile imtihanı böyle. :)


Derken maç sona eriyor ve düdük ile birlikte mutlu kalabalık tekrar birbirine sarılmaya, kutlamaya başlıyor.


Ve son bir bakış ile bize müsade... Bisikletinin zinciri kopan Yade'yi Kazerne'ye kadar taşımam lazım. :) Ronaldo bacaklar merhaba...


*

Yorumlar

Popüler Yayınlar