Yunanistan, Zirou Gölü'nde Kano Yapmak

Preveza'dan Yanya'ya yola çıktığımızda, çok az insanın haberdar olduğu ve adeta dağların arasında gizlenmiş olan Zirou Gölü'nün kıyısına gitmeye karar verdik.

Öyle etkileyici bir yerdi ki, Yunanistan'ın İsviçresi diyor kimileri. Burası o Kiklad evli mavi beyaz Yunanistan değil; yüksek dağlarıyla meşhur İpiros (Ήπειρος) bölgesinin dönemeçli dar yollarını aştığınızda karşınıza çıkacak yemyeşil bir cennet.



Gölün tepesinde tek bir restoran bulunuyor. İsmi de göl ile aynı: Limni Zirou yani Zirou Gölü.


Sıcak ama esintili hava acıktırıyor, bir horiyatiki (Greek salad) ile birer tost alıyoruz. Uzun uzun oturduk burada, gölü izledik. Çok az kişi vardı, göl de çarşaf gibi dingindi... Kalkmadan biraz önce Yunanistan'ın meşhur soğuk kahvelerinden içerek göl kenarına inmeye karar verdik.




Burada kanoların olduğu, hoş bir alan gördük. Yanaştık biraz neler oluyor diye. İsmine "into the wild" koymuşlar, nedenini filmi izleyenler direkt anlamıştır. (Hala en sevdiğim ve yüzlerce kez tekrar izleyebileceğim filmdir.) Sonra bir gaz, hiç aklımızda olmayan bir çılgınlık yapalım dedik. :) 


Dağlarla çevrili koca bir gölde, hayatınızda ilk kez kanoya binecekseniz göründüğünden biraz daha ürkütücü ve kalp çarpıntılı oluyor en başta. Ama olayı anlayıp alıştıktan sonra, karadan gitmenin mümkün olmadığı karşı yamaçlara yanaşmak, suda süzülerek gitmek müthiş bir özgürlük hissi... 


Can yeleği giyiyorsunuz ve isterseniz telefonunuzu koyup boynunuza asabileceğiniz şeffaf bir kılıf veriyor. Normalde telefonun t'sini etmeyin bu muazzam anlarda; ama bir dakika için fotoğraflamak güzel bir anı bıraktı bana.


Yaklaşık 1 saat gölde süzüldükten sonra geri döndük ve Yanya'ya doğru yolumuza devam ettik. Bu da park yerime yanaşırken. :)



Bu kadar değişik hislerle dolacağımı hiç beklememiştim. Hani iki katlı otobüsün üst katında en önde oturunca, sanki yolda uçuyormuşsunuz gibi büyük büyük izlersiniz ya dışarıyı; onun gibi... Dağları, koca gölü kucaklar gibi. Çok güzeldi, iyi ki konfor alanımdan çıkmayı seçmişim tereddüt ettiğimde.

Dağların ardındaki güzellik Zirou Gölü, dilerim bir sonbaharda da görüşürüz tekrar.

Not olsun,
Melis

*


Yorumlar

  1. Harika manzaralar, gölün muhteşem rengi, greek salad hepsi güzel görünüyor. İçim açıldı, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar