Yunan Kremalı Bugaça Tarifi


Yunanistan'ın en sevilen tatlarından biri, çıtır çıtır yapısı ve  içindeki ılık kreması ile, (bougatsa) bugaça… Fotoğrafı bile tadını damağına getiriyor insanın. :) Yunanistan'ın birçok yerinde bugaça yemiş biri olarak söyleyebilirim ki, hem kokusu hem de dokusu neredeyse birebir olacak orijinaliyle. Üstelik gerçekten çok kolay.

Bugaçanın en büyük özelliği bol pudra şekeri ve tarçın ile servis edilmesi. Aşağıda bulabileceğiniz üzere, Youtube'a detaylı bir tarif videosu yükledim ama burada da yazılı olarak tarif bulunsun istedim. Ayrıca videoda bugaçanın hikayesini de dinleyebilirsiniz.

Bu kremadan 2 porsiyon/paket bugaça çıkıyor.

Her bir bugaça için 5 adet hazır baklava yufkası kullanacağız.

Krema için:

10 adet hazır baklava yufkası 
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilin
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
Ayrıca bir 150 gram eritilmiş ve ılımış tereyağı
Servis için: Pudra şekeri ve tarçın

Kremanın yapılışı:
İrmik hariç tüm malzemeleri süte ekleyip, güzelce karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynama belirtileri görür görmez irmiği ekliyor, karıştıra karıştıra krema kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Kısığa doğru orta ateş iyi geliyor bu noktada. Kremayı yufkaya koymadan önce mutlaka soğumasını bekleyin ki yufkanız erimesin. Malum, baklava yufkası ekstra hassas oluyor.

Tarif:
2 baklava yufkasını üst üste seriyoruz ve üzerine bir fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürüyoruz. 3. yufkayı ekleyip aynı işlemi tekrarlıyor, 4. ve 5. yufkaları da yine aralarına tereyağı sürerek bir bir seriyoruz. 

Artık tezgahımızda üst üste serilmiş ve yağlanmış toplam 5 yufka var; şimdi kremayı serme zamanı. 

Soğumuş kremamızın yarısını dikdörtgen şeklinde yufkanın ortasına serdikten sonra kenarlarından (önce sağ sol yan, sonra alt üst kısımlardan) katlıyoruz.

Katlarken kıvırdığımız her kısma tereyağı sürüyoruz. Dikkatlice ters düz edip yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştiriyor ve üzerine tereyağı sürüyoruz. 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu şekilde iki bugaça çıkacak, tek tepsiye rahatlıkla sığarlar.

Fırından çıkardıktan sonra hafif ılımasını bekleyin ki krema biraz toparlansın. Ardından sıcak ile ılık arasıyken pudra şekeri ve tarçını serpiyor, soğutmadan afiyetle yiyoruz.

Kaliiii sas oreksi, afiyet olsun. :)




*

Yorumlar

  1. Hiç yemedim çok merak ettim ilk fırsatta deneyeceğim 😍

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Bloğunuz çok güzel.Anladığım kadarıyla girit mutfağıyla aranız iyi.
    Sizi giritturk.org adresinde paylaşımlarınızla görmek istiyoruz.Bu bizi çok mutlu edecek.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Seems very delicious!!!

    YanıtlaSil
  4. 5 sene Yunanistan da yaşadım ve bunu her hafta yerdim keşke hergün yeseymişim hayatımda yediği en güzel şeydir kendisi kesinlikle deneyin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar