Taze Fesleğenli Şehriye Pilavı

Size daha önce de yazdığım bir aromalandırma yolu göstermek istiyorum bu tarifte. Yemesi güzel, yapılışı ayrı güzel benim için. Çoğu yemeği yemektense yapmayı daha çok seviyorum galiba.

Bu yöntemi birçok yemekte, mezede kullanabilirsiniz. Tohum baharatları veya aşağıdaki gibi taze otları bu şekilde aroma almak için kullanmak çok hoşuma gidiyor. 

Kısık ateşte, yeşilliğimizi yakmadan, zeytinyağında cızırdatıp çeviriyoruz. İyice öldükten sonra da yağdan çıkararak klasik tarife geçiyoruz.


Ardından kullanacağınız şehriyenin yarısını zeytinyağında renk değiştirene kadar kavuruyorsunuz. Kahverengine dönmeye başladığında diğer yarısını ve tereyağını ekliyorsunuz. Böylece pilavınız "iki renkli" olacak. 


Tüm şehriyenizi tereyağı eriyene kadar kısık ila orta ateş arasında kavurduktan sonra, boool kaynar su ekliyoruz. Zira şehriyeler şişip-pişip kocaman olacak, baya bol suya ihtiyaç var bu yüzden. Tuzunu da bu esnada suyuna atıyoruz. Eh zaten iyice suyu çekildikten sonra biraz dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz. Makarna gibi peynirle yemek de pek güzel oluyor. Ayrıca taze fesleğen yapraklarını suyuna doğrayarak da ekleyebilirsiniz, pek yakışır.

 
*

Yorumlar

Popüler Yayınlar