Paros'ta "Gurme Yunan Tavernası" & Mezeler

Paros'un en meşhur mekanlarından biri, "Mario Restaurant". Turistlerin genelde beğendiği bir yer olmasının yanı sıra, Yunan kaynakları da sıkça öneriyor burayı. 

Hollanda'da yaşadığım için, özellikle Yunanistan ve Türkiye'ye her gidişim "Ne yiyeceğiz?" sorusu üzerine kurulu oluyor, insan iyi yemeği çok özlüyor zira. Lakin Yunanistan'da, her ne kadar bir tavernadan memnuniyetsiz ayrılmanız zor da olsa, daha çok "hakiki taverna" kafasını seviyorum. Pek lüks insanı değilim, esnaf lokantalarına da bayılırım aynı mantıkla. Hem şişirilmemiş fiyatlar öder, hem samimi bir ortamda böyle "aşçılık" eseri leziz yemekler tadarsınız. Bu defa bu kuralı kırıp "gurme" bir Yunan restoranına gittik.



Mario Restaurant, Naousa Limanı'nda, çok güzel bir konumda. Fotoğraf pek iyi olmasa da, gayet kikladik bir ortamı var. :)


Birkaç tabak paylaşmak gerekirse; kapari soslu ahtapot ızgara çok iyiydi.
Klasik tavernalara göre porsiyonlar biraz daha ufak ama tat olarak başarılıydı.


Mekanın en ünlü tabaklarından biri karides souvlaki; yani şişte karides. Restoran kafası, porsiyon lar daha "tadımlık" gibi, ama tadı baya özeldi. Yaban turplu da bir sosu var.


Kekikli zeytinyağlı meşhur taverna ekmekleri...


Alışılmışın dışında bir sunum, balzamik soslu sıcacık Greek fava.


Ve melicanosalata, yani köz patlıcan salatası. Galiba önceki yazılarımda da belirttiğim üzere, Yunanistan'da hala "vay be" dedirttiren bir patlıcan salatası bulamadım. Gerek adalarda, gerek Atina Selanik'te; hani bu da güzeldi ama "normak işte". Aramaya devam ediyorum, misyon edindim kaç senedir. :)


Paros'a giderseniz özellikle ahtapot ve karides şiş için gidilir derim. Bu da Yunan mutfağının gurme yansıması olarak burada dursun, ilham olsun.

Paros yazıları hızla devam edecek, görüşmek üzere.


Melis


Yorumlar

  1. Mavi beyaz sandalye,,kızarmış ekmek...zeytinyağı
    Gözünüzü açın Yunanistandasınız...
    Harika tanıtım olmuş kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Τι μας κάνεις Μελίς? Μέσα στον Χειμώνα μας φέρνεις και μας θυμίζεις το Καλοκαίρι.
    Δεν μας έγραψες πολλά τον Ιανουάριο για την διαμονή σου στην Ολλανδία. Ίσως ήταν πολύ flat και χωρίς ενδιαφέροντα.
    Υπάρχει μία παροιμία στην Ελλάδα που την λέμε όταν ήμαστε καχύποπτοι και επιφυλακτικοί σε μια πρόταση ή μια προσφορά που μας κάνουν. Λέμε "κάποιον λάκκο έχει η φάβα". Ε!! η φάβα που φάγατε είχε ένα λάκκο.
    φιλικά
    Σωτήρης

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar