Zeytinyağı ile Bol Kekik: Fırında Tatlı Patates

Önemli bir A vitamini kaynağı olan, doğanın özel bir lezzet, farklı bir tat: Tatlı patates.

Çok sevdiğim bir pişirme şekli olarak, bol baharatlı, fırında yaptım bu temel tarifi. Yanına bir de pek sevdiğim fırında kızaracak havuç. Bir yemek hikayesine daha başlayalım mı beraber?


Patatesin kırmızıya çalan kabuklarını soyarak başlıyoruz işe... Aynı işlemi havuca da uygulayıp ince uzun kesiyoruz sonra.


 Elbet bolca zeytinyağı; bu defa İspanyol.


Taze sarımsak kullanmadığınız anların pratik kurtarıcısı, bir mutfak mutluluk ögesi olarak, sarımsak tozu...


 Pul biber, biraz çekilmiş karabiber, bolca Midilli dağ kekiği...


 Ellerle güzelce karıştırıp attık tepsiye. Üst üste gelmeyecek şekilde dizmek lazım.


Fırınına göre değişebilir ama yarım saat civarı kalıyor 180 derecede. Üzerine ne yeşilliğiniz varsa; ben fesleğen yaprakları attım...


 Yanında yoğurtlu bir sos tavsiyem, zira adı gibi tatlı bu patatesler. Yoğurt ferahlığı o tatlılığı çok güzel kırıyor. Normal patates gibi çıt çıt yenecek bir tat değil bence; daha çok gayet özel bir tadı olan, tabağa tadımlık alınacak özel bir lezzeti var tatlı patatesin. Püresi üzerinde de çalışmak lazım, güzel şeyler çıkacağını düşünüyorum.


Bu hikaye de böylece sonlanır... Bol bol yeni şey deneyip yazmak, mutfak muhabbetimizi arttırmak dileğiyle canım okur.

Melis

*


Yorumlar

  1. Tatlı patates cidden çok faydalı bir şey, özellikle haşimotolular için. :) Elinize sağlık, bilmeyenler için faydalı bir yayın niteliğinde. Sevgiler ve afiyetler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bu bilgiyi bilmiyordum, çok iyi oldu paylaştığınız. :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar