Bol Yeşillikli, Domatesli Pilav Mutluluğu

Evet, bu basit bir "tarif" değil. Bu insanın karnından çok ruhunu doyuran, çok acayip bir şey!

Domatesli pilavın güzelliği bir yana, bir de elinizde olan tüm yeşillikleri ince ince kıyıp eklediğinizi, o pilavın mis gibi Ege koktuğunu düşünün. İşte bu tam da o. 

Bugün size önceleri bildiğim tarifleri harmanlayıp, Melerence en güzel domatesli pilavın tarifi vermek, sizi de bu leziz mutluluğa davet etmek istiyorum. Hem kolay, ılıkça yenen, hem de tazecik tadıyla çok güzel bir mutfak armağanı.


Malzemeler

1 büyük kupa pirinç
2 büyük domates
1 orta boy soğan
1 iri diş sarımsak
Birer tutam maydanoz, dereotu, taze soğan, taze kekik, dilerseniz fesleğen; evde ne yeşillik varsa. :) 
Sıcak su
Zeytinyağı ile ufak bir parça tereyağı
Tuz

Tarif

Öncelikle her türlü pilav yapımında, kullanacağınız pirinci tanımanızın önemli olduğunu düşünüyorum. Misal ben hep aynı marka pirinci alıyorum ve 10 dakika sıcak suda bekletmek pişmesine tam kararında yardımcı oluyor. Bu nedenle ben güzelce yıkadığım pirinci, 10 dakika kaynar suda bekleterek kullandım.

Soğan ve sarımsakları ufak ufak doğrayarak zeytinyağında biraz kavuruyoruz önce. Ardından kabuklarını soyup ince ince doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Bence bu noktada domatesi rendelemeyin. Küçük küçük parçalar hissedilsin yenirken, çok daha güzel oluyor. 

2-3 dakika, arada karıştırarak domateslerin ölmesini, güzel bir sos haline gelmesini bekleyelim. Peşinden pirinci ekleyelim ve bir parça tereyağını atalım, karıştırarak, tereyağı eriyene dek pirinci de şöyle bir kavurmuş olacağız böylece.

Tuzumuzu da ekledikten sonra, üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz. Küçük gözün yüksek ateşinde şöyle bir kaynadıktan sonra altını kısarak, kapalı kapakla pirincin suyunu çekmesini bekliyoruz sonra. Domatesli pilav, normal pilava göre daha sulu olmalı.

Pirinçler suyunu yeterince çekti, güzelce şişti-pişti mi? Heh işte şimdi, ince ince kıydığımız tüm yeşillikleri içine adeta boca ediyor :) ve şöyle bir karıştırıp üzerine bir mutfak bezi veya havlu kağıt örterek dinlenmeye bırakıyoruz.

Sonunda da ortaya müthiş aromalı, bu güzellik çıkıyor.


Mutluluk veren yemekler ve aromalar listesine giriyor hızlıca...
Gerçekten en kısa zamanda yapar tadarsanız sizin adınıza çok mutlu olurum. :) 

*


Yorumlar

  1. Oh leziz, çok severim domatesli pilav :)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar