Karanlık Çöktüyse İçine, Bir Diyeceğim Var.

Çoğu zaman geçtiğimiz zor dönemler veya yaşadığımız bir anlık şeyler yüzünden, dünyayı olduğundan çok daha karanlık görüveririz. Bilir misin o hissi? Daha dün "Olur, mis gibi de olur!" dediğimiz şey, imkansız görünür aniden.

Hayaller gerçekleşemez, sabah olmaz, aydınlık artık hiç gelmez sanar ruhumuz. İşte böylesi anlar için hatırlamanı istediğim bir şey var arkadaşım...


Bunlar benim domatesler. :) 

Ufacık bir bahçem var, orada kendi kendilerine büyüyüp, aniden serpildiler. Bak, yaprakların altlarında kalanlar dahi güneşten nasibini alıp kızarmaya koyulmuş; bilsen yapraklar nasıl mis kokuyor... Bazen aklının içinde her yer karanlık olduğunda, benim domatesleri hatırla.

Her yerin aniden kapkara kesilmesi, güneşin yok olduğu anlamına gelmiyor arkadaş. 

Güneş hala eski yerinde, başkalarını, dünyayı, domatesleri ısıtmaya devam ediyor. Sadece senin şu anda ayaklarınla bastığın yere bir bulut isabet edivermiş... O karanlık ondan. O sabahlar yine olacak, o güneşler yine doğacak, o hayaller sen çabaladıkça yine kendilerine bir yol bulup gerçek olacak. İhtimaller, tüm ışıltı ve heyecanlarıyla evrende uçuşmaya devam ediyor!
Güneş ise hala orada, onu en son bıraktığın yerde. Aradan çekilince bulutlar, göreceksin o zaman... Kimi zaman yaşamdaki aynı şeyleri, umutlu veya umutsuz olarak değerlendirmemizin sebebi bu bulutlardan fazlası değil. 

Ondandır dedikleri,
"Düşündüğün her şeye inanma."

Unutma; güneş hala orada, hayat sokakta, dışarıda, hareket ettir ayaklarını ha gayret, adım at, çıkıver o bulutun altından... Sonrası yine güllük, yine gülistanlık. Unutma, en karanlık hissettiğinde anda dahi, güneş hep oracıkta! Yaşamdan söz sana. :) 

*


Yorumlar

  1. Merhabalar domatescikler,zevkler renkler tartışılmaz ama toprak sevmeyen insanı anlamam.Bir dönem kocaman bir bostanı olan ve üstelik bunlardan para kazanan biri olarak yazıyorum muhteşem domateslere selamlar 🌸🌹

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar