Birkaç Not

Hoi,
Yağmurlu bir Hollanda sabahından günaydınlar...


Malum, Hollanda'ya bahardı yazdı, gelmesi biraz rötarlı. Normalde bisikleti arka kapıdan girip depoya koyuyorum ama dün çok üşenince pencerenin önüne bıraktım. Sabah bir baktım bugün de lotodan yağmurlu bir gün çıkmış. Az önce ona söyleniyordum tam, dedim hazır bloğu çok özlemişken geleyim de size söyleneyim. :) Efendim şöyle ki, Hollanda'nın havası zaten tutarsızlığı ile pek meşhur. Tamam, Şubat ortasından beri, özellikle Mart'tan itibaren doğada bariz bir hareketlenme var. Artık çoğu sabaha kuş cıvıltıları ile uyanıyoruz. Fakat resmen her gün farklı bir hava var. 

Geçen durup dururken bir kar atıştırdı, 2-3 gün sonra ince montla gezdik ilk kez sıcaktan, diğer sabah yağmurlu... Hani dedim hep yağmurlu ol olacaksan, ama istikrar ver bana bileyim kabulleneyim yani. :) Bugün de böyle şansımıza kısacası. O yüzden Hollanda'da havaya adapte olma kural 1: Soğan taktiğiyle giyinin ki havaya göre katları çıkarıp giymek mümkün olsun. Bakalım yarın nasıl olacak...
*

Son günlerde Aliexpress batağına saplandım sayın okur. En son kendimi pofuduk tuvalet oturağı bakarken bulunca Melis dedim kendine gel şekerim, bir de kredi kartının şart olmadığını - Hollanda'daki banka kartımı da kullanabildiğimi fark edince işler alıp yürüdü tabii. :p Şu an eve her gün bir kargo geliyor, genelde de aynı çocuk getiriyor kargoyu utanıyorum vallahi artık. Bazen o kadar ufak saçma şeyler almış oluyorum ki kapı aralığındaki posta gözünden atıp gidiyorlar. :)) Haa sanmayın ki çer çöp alıyorum! Tam aksi bu ara minimalizmin kollarında yüzüyorum, özellikle giysi dolabında dokunmadığım ne varsa elden çıkarıyorum birkaç haftadır. Ama yine de bir aramı açsam iyi olacak bu Aliciğimle. Hele ki geçen gün bambaşka bir şey sipariş etmişken eve gönderdikleri pembe battaniyeden sonra kalbim baya kırıldı. Şu aldıklarım bir gelsin bitsin, sonra söz mesafemi koyacağım. :))

*

Son 1 senede o kadar çok değiştim ki. Çok acayip boyutlarda, yazmakla anlatılmaz. Belki önemli kayıplar yaşadığım, tam manasıyla kendi ayaklarımın üzerinde durmak zorunda olduğum için. Belki kendimi diline kültürüne yabancı olduğum bir ülkede var olma savaşı verirken bulduğum için, belki hepsi birden. Belki de çok başka, mucizevi bir sebepten en çok... İnsanlarla olan ilişkim de çok başkalaşıyor, fark ediyorum günden güne. Misal kimi insan birine bir konuda uyuz olsa da geyik yapabiliyorsa onunla çıkar oturur, bende o sistem yok. Ben o kişiye tam anlamıyla güven duymuyorsam, samimi içten bir enerji almıyorsam, hiç görüşemiyorum. O yüzden biraz asosyal sayılabilirim ve bu konuda çok gururluyum. Ha, belki bu yüzden insan kaybettiğim de olmuştur; ama kendimle yani yalnızlıkla "ok" olduğum için beni pek bozmuyor. Olursa hoşgelir.

*

Ülkü Ablacığım, her neredeysen şimdi dilerim çok daha iyi ve huzurlusundur. Hemen her konuşmamızda senin de bana söylediğin gibi, ortak tanıdıklar benim için söylediğin güzel sözleri hatırlatıyor bana yazıp. Ne güzel, hakiki insansın! Ama hisler karşılıklı, seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun zaten. Bu kadar kısa zaman önce konuşmuşken artık 'olmadığın' gerçeği sert bir tokattan beter etti. Dilerim her neredeysen çok daha iyisindir. Sistemi bilmiyorum malum, ama beni duyduğunundan ısrarla eminim. Seni tanımak çok, çok güzeldi. Yaşamdaki problemlerimizin, kariyer dertlerinin, çekişmelerin, manasız ilişkilerin koca bir yalan balonu olduğunu bir kez daha anımsattı gidişin. Bir gün, bir biçimde tekrar görüşmek dileğiyle...

*

Melis

Yorumlar

  1. İnsanların sevmedikleriyle geyik yapabilmesi benim de yapamadığım bir şey. Ama yapılabilmeli mi bilemiyorum. Adam kalmayacak etrafımızda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yandan çok ciddiye almamak, fazla mana yüklemeyip eğlenip geçmek var; diğer yandan hakiki olmayandan uzak durma güdüsü var. Bilemiyorum, çalışmalarımız devam ediyor. :)

      Sil
  2. Selam.
    Bu aralar Türkiye'de de havalar bi tutarsız Melis.
    Ah o Ali Ekspres yok mu? Allah'ım ne güzel şeyler var orada, bazen gelmiyor ya uyuz oluyorum o yüzden almayı bıraktım o siteden.
    Arakadaşlıklar ve samimiyet konusun da sana katılıyorum.
    Sammi olmayan kişilerle nedense arayı tutturamıyorum. İlla ki arkadaşım olacak kişi tutarlı, dengeli olmalı yoksa yapamıyorum bende...
    Kayıplar bizi çok değiştiriyor ve olgunlaştırıyor bence.
    Selamlar, sevgiler. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar