Yunan Mezeleri: Feta Peynirli Yeşil Biber (Γεμιστές Πιπεριές με Φέτα)

Bu defa çok az malzemeli ama leziiiz mi leziz bir Yunan mezesi ile geldim sayın okur. Bilhassa yaz aylarının en sevilenlerinden "yemistes piperies me feta" yapacağız. Malzemeleriniz büyük ihtimalle şu an buzdolabınızda zaten var; öyle kolay, hızlıca yapabileceğiniz, en Egelisinden bir meze bu. Bir de tarif videosu çektim sizin için yine; dilerseniz tam buraya tıklayarak onu da izleyebilirsiniz.

Malzemeler

Dilediğiniiz sayıda irice çarliston biber 
(kırmızı uzun biberlerle de deneyebilirsiniz) 
 Varsa feta, yoksa sertçe bir beyaz peynir
Bir tutam maydanoz  
Zeytinyağı



 Börek içi hazırlar gibi dilediğiniz miktarda beyaz peynir içerisine maydanozu kıyın ve 2 kaşık zeytinyağı ile güzelce ezin önce.

Ardından içlerini, çekirdeklerini temizlediğiniz biberlerin içini bu harç ile doldurun.

Biberleri bir fırın kabına alın ve azıcık tabanı, bolca biberleri bir miktar zeytintağı ile yağlayın.


 İşte bu kadar! Taverna sofrasına 3 kala, 180 dereceye ayarladığınız fırında -varsa ızgara ayarında da güzel olur- yarım saat kadar bırakın biberleri. Sonrası ziyafet, sonrası mutluluk. :)


 Her ne kadar hem sıcak, hem ılık, hem soğuk yense de bu meze, beyaz peynir sıcacıkken yemek en güzeli bana kalırsa. Biraz taze maydanozla süsleyerek sunmanızı önerip tarife dair bir iki öneri de iletmek isterim.

 

- Peynir içerisine veya biberleri pişirdiğiniz tavaya sarımsak ekleyebilirsiniz. 
- Peynirin içine hafifçe kavurduğunuz çam fıstıklarından ekleyebilirsiniz.
- Dilerseniz bu tarifi kırmızı uzun biberlerle de deneyebilirsiniz; lakin bu arada kırmızı biberlerin biraz daha tatlı olacağını unutmayın.
- Biberlerin kapaklarını açık veya kapalı şekilde sunum yapabilirsiniz; burada model olması için 3 biberle yaptım tarifi fakat bu leziz biberlerle dolu uzunca bir servis tabağı hayali de çok güzel geliyor. :)

*
 
Yunan Mutfağı'ndan tarifler yapmak ve paylaşmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Zaten mutfağa bayılıyorum; bir de uzun yıllardır gerek adalarda, gerek anakarada çok lezzet tattığım için güçlü bir resim de var aklımda. Bu tarifleri kültürel bilgiler ileterek, mümkün olan en hakiki usulüyle aktarmak benim için ciddi bir zevk bu yüzden. 

Bu ara Youtube'a da iyiden iyiye sarmışken, yakında Hollanda'ya, Yunanca'ya ve paylaşabileceğim ne varsa yaşama dair her şeyin Melerencesi vakit ayırmak isteyenlerle olacak sanırım... Bu yolculuğa da buradaki güzelliğinizle eşlik etmek isterseniz buradan göz atabilirsiniz kanala.

Paylaşmamı istediğiniz bir tarif olursa da yorum olarak bıraktınız mı, en kısa zamanda sizdedir efenim. :) Sevgiler, selamlar...

Melis


Yorumlar

Popüler Yayınlar