Basit ama Havalı Kek :)

Bunun ismi tam da bu olmalı bence; basit ama havalı. Şöyle ki, eş dost gelecek diyelim ama çayın yanına o kadar uğraşıp sanat eserleri çıkaracak haliniz yok. İşte buuu tam aradığınız tarif. :) Haydi hemen başlayalım.


1 kocaman elmayı çok kalın olmayan dilimlere kestim önce, bir kasede 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekledim. Varsa esmer şeker daha güzel olur, yoksa ziyanı yok. Bunları güzelce karıştırıp altına yağlı kağıt taktığım 26 cm'lik kek kalıbıma dizdim. Geniş kalıp kullanıyorum çünkü ince bir kek istiyorum. Bu şekilde daha elegant bir görüntü sağlıyor sonunda, bakın göreceksiniz.


3 yumurta ile 1 su bardağından bir parmak eksik şekeri güzelce çırpıyoruz. Bu rengi görmemiz lazım, en az aralıksız 2 dakika. 


Yarım su bardağı sıvıyağ (zeytinyağı da olur), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un (yumurtalarınız daha büyükse 2,5 da olabilir) ve en önemlisi 4 dolu çorba kaşığı yoğurt. Sütlü keklere göre yoğurtlu tarifler daha güzel ve puf puf oluyor. Evde süt yoksa hiç üzülmüyorum tariflerde, aksine seviniyorum yoğurt koyarım diye. :) En son da 1 su bardağı cevizi çok ufalamadan dövüp ekliyorum, hepsini şöyle bir karıştırıp 175 derece fırına, 35 dakika civarı pişmeye.


Rengi böyleli olunca çıkarıyorum.


Kelepçesini açıp bir tabağın üzerine ters çeviriyorum. İlk görüntü bu şekilde oluyor. Bu arada normalde kek kalıplarına tereyağı artı un serperim ki yapışmasın kek, ama kelepçeli kalıp olunca bir bıçakla kenarlara fırt yapsanız hemen çıkıyor zaten.


ASon olarak azıcık pudra şekeri serpiyorum; elma olan yerler nemli olduğu için pudra şekerini emiyor, geri kalan kısımlar beyaz kalıyor, bu da görünüşü iyice "Nasıl yaptın bunu ya?"ya taşıyor. :)



Kekimizin pamukluğunu zaten tartışmayalım. :) Kısacası klasik kekin altına elma döşedik, üzerine pudra şekeri ve bir level üst tatlımız hazır. Afiyet olsun sayın okurcuğum.


Edit: Geçen bir de şeftalili yaptım bu keki ve bayıldım. İkisinin lezzet tarifi çok başka ama böylesi de ayrı güzel oldu.


*

Yorumlar

  1. Gerçekten de havalı görünüyor. Evdekilere yapayım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, hakikaten çok leziz oluyor. :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık olsun. Güzel günlere...

    YanıtlaSil
  3. Yaptım ve süper oldu, çok yumuşak, çok leziz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar