Sonbahar Muhabbetleri

Merhaba... Dilerim pek iyisinizdir, kendinizle baş edebiliyorsunuzdur görüşmeyeli.

Hollanda'da en sevdiğim dönem sonbahar sanırım. Aslında yaz mevsimi demek isterdim ama öyle bir mevsim olmadığı için sıra yedeklere kayarak sonbaharı birinci yapıyor. 

 


Bugün kafaya taktım, eve biraz sonbahar havası getireceğim diye çarşıya gittim. Önce Big Bazar isimli ıvır zıvırcıya baktım; buradan birkaç mum, güzel bir ev kokusu gibi şeyler aldım.



Sonra genelde olduğu gibi Dille & Kamille bebeğime geçip, bakıp gezip hiçbir şey almadım; sonbahar ve Noel enerjisi dışında tabii. Bu aşağıda kendin yap-likör şişeleri vardı, likör sevenlere pek güzel bir fikir, çok da güzel görünüyor.


Böyle mağazadan mağazaya ışınlanmışım gibi oluyor ama arada yürüye geze bu defa da Hema'ya geldim. Şu ara tam ihtiyacım olan mesajı içeren bu kupayı sonbahar namına sepete attım.


Hollanda'nın en lokal olaylarından biri Noel zamanı yaklaşınca ortaya çıkan bu kruidnoten isimli kurabiyecikler (bugün ne kadar da Kıbrıslıyım). Bu yüzden bu da çok sonbahar; evde bir baş köşe seçip kase içinde durmalı bir avuç.


En son da Xenos'a takılıyorum biraz, seviyorum kendisini biliyordur arada takip edenler. Şu aşağıdak olay çok hoşuma gidiyor...


Şaşırabilirsiniz ama Hollanda aynı zamanda bir çaylar ülkesi; binbir çeşit çay, bazen kutu & sallama usulü, bazen açık - gramla satılandan. Bu ufak kutuların ikisi 1 Euro idi, ben de bir kış paketi yapayım dedim. Kışın göbek adı portakal ve kırmızı meyveler + portakallı meşhur rooibos çayı aldım.


Bunu almadım lakin her Xenos'a gelişimde hazırladıkları bu ultra tatlış, güzel paketlere bakıp duruyorum. Özellikle hediye etmek için çok güzel değiller mi?


Duyuyor musun Melisciğim? Plan yapmayı, tedbir almayı, ihtimalleri önceden çalışmayı bırak bakalım şimdi.

 
 Derken hafif üşüyerek eve geldim; tabii öncesinde biraz kuru yaprak ve sonbahar şeysileri topladım. Ufak da olsa, derme çatma da olsa hiç farkı yok; bir evde kütüphane yoksa iki kez düşünmeli diyerek, evdeki en sevdiğim yer, alan, şey, köşe, enerji neyse. Bir zarif kozalak dalı ve oda kokumuz şöylece buraya. Koku büyük ihtimalle tahta çubuğuna çekip çekip 5 cm kadar koku yayacak ama olsun. İnanmak istiyorum salonun kokacağına şu an.


Bu yaprakları topladım eve gelmeden, diğerlerini de geçen haftalarda ormandan toplamıştım. Aldığım mumlar da böyle gelince, güzel bir sonbahar köşesi oldu sanki.


Ve mutlu son; portakal kokulu bir çay, deniz kokulu maviden bir mum ve sakince bir akşam.


Şu an dinlediğim şarkı ile veda edeyim şimdilik...

Güneş her akşam batıp her gün doğuyorsa,
Çiçekler solup solup tekrar açıyorsa,
En derin yaralar kapanıyorsa,
En büyük acılar unutuluyorsa,
Neden korkulur hayatta söyleyin bana?  

*

Yorumlar

  1. Dükkanlar sanırım insanın içeri girdi mi çıkamayacağı cinsten.. Çok severim ıvır zıvır satan yerleri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tammm da öyleler, özellikle sonbahar - Noel dönemi çok güzel oluyor her yerler. :)

      Sil
  2. Ne güzel olmuş sonbahar gelmiş eve:) Ben severim bu tarz deko işlerini. Böyle dükkanları gezmeyi sevsem de artık almıyorum bir şey. Her mevsime göre evde yeterli deko var:) Yaşlanıyorum galiba:)) En fazla mum olmuyor evde, onu alıyorum. Geçen yıl üşenmeyip kumaştan kabaklar diktim:))
    Hollanda`ya gitmedim hiç, merak ediyorum aslında. Ama nasılsa yakın gideriz diye erteleyip duruyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok kişinin Türkiye'de yaşayıp Yunanistan'a bir türlü gidemeyişi misali :)) Düşününce ben de artık eskisi gibi objeler alıp durmuyorum, gezip gezip dönüyorum, doydum herhalde ıvır zıvıra artık. :) En çok da burada ormanlara gidip bir şeyler toplamak, onları kullanmak güzel oluyor. :)

      Sil
  3. Canım Melerence özlemiştim, açma arayı bu kadar. Sevgiler kucak dolusu dolusu :*

    YanıtlaSil
  4. Sonbahar güzel mevsim. Doğanın rengi tam seyirlik hale geliyor. Ama yine de benim de favorim yaz mevsimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok sıcak olmadığı sürece ben de yazcılardanım. Lakin buralarda sonbahar ayrı bir film sahnesi oluyor...

      Sil
  5. yaa böyle ıvır zıvır içerikli yazılarına bayılıyorum! xenos ve blokker favorim. dille&kamille'i daha yeni keşfettim, bu gidişimde mutlaka uğrayacağım. Tiger'a bayılıyorum, tıpkı dediğin gibi 1 saat gezip hiç bişey almadan çıktığım oluyor :) bahsettiğin big bazaar'ı hiç görmemişim. başka böyle önereceğin ıvır zıvırcılar varsa mutlaka yaz olur mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seve seve efenim :)) Asıl bir yer var, Danimarka kökenli bir mağaza sanırım. Amsterdam ve Zwolle'de gördüm bugüne dek, orayı yazayım en kısa zamanda. :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar