Mantarlı, Kremalı, Çılgın Bir Tagliatelle

Yok bu makarna değil bu başka bir şey! 
Haydi gelin tarif vereyim.
Bayılıyorum bu tabağa. 
Muhakkak tagliatelle makarna kullanıyorum bir defa.


Hollanda'da zeytinyağı olarak bu İtalyan markayı kullanıyorum şu sıra. 
Bir parça da tereyağına ihtiyacımız olacak.


Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı alıp mantarları ekliyorum; güzelce sularını bırakıp geri çekiyorlar. Ardından bir paket krema ve o sırada haşlanmakta olan makarnanın suyundan bir iki kaşık ekliyorum. Biraz da tuz, taze çekilmiş karabiber ve muskat...


Ardından bu sosu süzülmüş makarnaya ekleyip güzeelce karıştırıyorum.
Elimde varsa biraz da maydanoz ekliyorum üstüne; burada şeklini çok sevdiğim ve Hollanda'da klasik maydanoza göre daha kolay bulduğum fırfırlı Fransız maydanozundan eklemiştim.


Bu kadar basit; bir misafire ana yemek olacak kadar da leziz oluyor. 
Benden paylaşması. :)

*

Yorumlar

  1. Sık sık yaptığım favori yemeklerimden biri. Ben biraz da peynir ekliyorum sadece. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Melerence , sizin blogunuzu çok uzun zamandır takip ediyorum ve size sormak istediğim bir soru var. Sizce en güzel gezmek,denize girmek, kültür açısından gidilebilecek önereceğiniz Yunan adaları hangileri ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aslında biraz sizin ne aradığınıza ne beklediğinize ve imkanlarınıza da bağlı. Midilli misal, her şeyin olduğu şahane bir ada ama rahat girilecek-kum kıyısı çok nadir. Paros veya Antiparos'ta deniz ve plajlar şahaneydi fakat biraz uzak kalıyor; yine de Kiklad Adaları'nı dibine kadar yaşayabileceğiniz adalar. :) Girit'i adadan sayarsanız zaten ayrı bir ülke gibi, deniz tarih yemek her şeyi bulabileceğiniz çok özel bir yer.

      Sil
  3. Bende çok severek tüketiyorum. Yakın zamanda yapmamıştım. Yapayım inşallah.
    Mail abonelik butonu eklerseniz daha rahat takip edebiliriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar