Urla Pazarı ve Enginar Kalbi Salatası
Kavak Yelleri döneminden midir bilinmez, Urla benim için ayrı bir özeldir hep. Geçenlerde İstanbul'dan can arkadaşlarım gelince, Denizaltı isminde çok güzel bir mekan var, orada kahvaltıya gittik beraber. Ardından bir baktık ufak bir pazar kurulmuş, köylü pazarı gibi daha çok. Oraya da uğrayıp ruhumuzu doyurduk Seferihisar'a dönmeden.
Son zamanlarda özellikle Melerence Instagram sayfasında paylaştığım üzere, deniz fasulyesinden neredeyse her gün yapıp yedik. (O ne ki diyenler buraya tıklarsa tarif ve açıklama videosuna gider.) Alttaki deniz fasulyesi, üstteki ise kaya koruğu; bir dahakine, bulsak da bizzat toplasak keşke...
Özellikle Seferihisar enginarıyla meşhur. Urla'da da satıcıların kendi konservelediği ürünlerden vardı, böyle bir kavanoz enginar kalbi aldım ki kendisi bu yazının başrolü olacak. Şöyle tadını çok bastırmadan, güzel bir salatasını yapacağız şimdi.
Böylesi bir menüde yer aldı salatamız.





Böylece hem enginarın tadına varabileceğiniz, hem nefis görünen, hem de birtakım özlemleri alan sakinleştiren bir salata yapmış olduk. :)
Nicelerine...
Melis
Yorumlar
Yorum Gönder