Domuz Eti Marinesi

Malum sebeplerle domuz etiyle, hatta domuzun kendisiyle dahi mesafeli bir toplum olarak, gastronomik manada da bilgi bulmak çok mümkün olmuyor. Bu nedenle domuz eti marinasyonundan kısaca bahsetmek istiyorum bugün. 

Bu arada kimsenin işi değil; ama meraklı tazeleri rahatlatmak için yazayım: Ben ete benzeyen et yemiyorum. :)


Öncelikle domuz eti taze yeşillikleri sever; buradaki gibi biberiye veya taze kekik, fesleğen, adaçayı ve hatta nane eklenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken tek bir aroma seçerek baş aktör olmasına müsaade etmek.

Ardından muhakkak bol zeytinyağı, doğranmış veya rendelenmiş soğan ya da soğan yerine beyaz şarap veya limon kullanılabilir.

Klasik görüntüde hep bir soğan ve yeşillik olur diyebiliriz. Minimum 2 saat civarı buzdolabında bekledikten sonra farklı şekillerde pişirilebilir.


Bu da böyle bir cep bilgisi olsun.

*


Yorumlar

Popüler Yayınlar