Taze Fesleğenli Köfte
Taze fesleğen yapraklarıyla, mis gibi kokan bir köfte yaptım geçenlerde. En sevdiklerimden, Melerence spesiyallerinden. :) Yumurtasız, ekmek kırıntısız... Başka aromalara çok boğmadan, fesleğenin başrol oynadığı bir tarif. Böyle yeşillikler, otlar, baharatlar, aromalar kullanmaya bayılıyorum. O yüzden bu en sevdiğim köfte tariflerinden biri. Haydi başlayalım...
Malzemeler
Koca bir avuç taze fesleğen yaprağı
500 gram dana kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Fesleğenlerimizi incecik kıyarak işe başlayalım. Bu esnada çıkan tazecik, mis kokulara karşı dikkatli olunuz. :)
Rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, ufak kısımda rendelediğimiz sarımsağı, fesleğeni ve baharatları iyice harmanlayıp, en az 4 dakika durmadan yoğuruyoruz. Ben misket şeklinde yaptım, isterseniz klasik köfte şekli de verebilirsiniz.
Ardından yine en az 1 saat buzdolabında dinlendirdiğimiz köftelerimizi çıkarıp...
... ayçiçek yağında kızartıyoruz.
İşte bu kadar az ve temel malzemeyle, fesleğen kokulu köfte toplarınız hazır. Bir deneyin, farka şaşıracaksınız. Afiyetler. :)
Görüşmek üzere,
Melis
Yorumlar
Yorum Gönder