Sadece 2 Malzemeyle Yapılan Nefis "Tirokroketes"

Yine kendi kendime çok heyecanlanarak yazacağım bir tarifle geldim. :)

Efendim, vakti zamanında Sakız Adası'nın Karfas bölgesinde yediğim ve aşık olduğum tirokroketes veya diğer adıyla tirokeftedes, Yunanistan'a gidince muhakkak masaya istediğim, favori mezelerimden biri. Eh, hem yapımı böyle kolay, hem de lezzeti gerçek anlamda baş döndüren bir şey olunca, hemen yapıp yazmak istedim.

Dışı çıtır çıtır, içi sıcacık peynirli tirokroketes; tarife uyarsanız tavernalarda yiyeceğiniz lezzette olacağına benden garanti.


Üstelik bu tarif ünlü bir Yunan şefe ait ve sadece 2 malzemeye ihtiyacınız var: kaşar peynir yapısında 100 gram peynir ve bir yumurtanın beyazı. Miktarı katlayarak arttırabilirsiniz elbette. 

100 gram peynir (kaşar, eski kaşar, cheddar, gouda...) rendelenir ve içerisini bir yumurtanın beyazı eklenerek eze eze elle yoğurulur. Ardından kurabiye yapar gibi ufak toplar hazırlanır ve kızgın, derin ayçiçek yağında altın rengi alana dek kızartılır. İşte hepsi bu kadar; peynir sevenlerin bayılacağı, sevmeyenlere de peyniri sevdirecek bir tarif.


 *

Yorumlar

Popüler Yayınlar