Hakkımda

 
Ben Melis. :)
 
29 yıl önce Borçka'da doğdum. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun oldum, İstanbul'da bir süre reklam ajanslarında çalıştım. Ardından 24. doğum günümden birkaç gün önce Hollanda'ya taşındım. 
 
2021 yılında ise Amsterdam Üniversitesi'nde Persuasive Communication üzerine yüksek lisans eğitimime başladım. Yine aynı kurumdan; Amsterdam Üniversitesi'nden Mindfulness ve Stres Management eğitimleri aldım.
 
Yunanistan ile olan gönül bağım sebebiyle bol mavi fotoğraf ve yazı sizi bekliyor arşivde... Yunanca konuşur, Hollandaca öğrenirim diğer yandan; bununla ilgili de bilgi ve olduğunca tecrübeye ulaşmak mümkün.

Hakikaten, düşününce çok küçük yaştan beri yazıyorum; sanırım dünyaya gönderiliş sebeplerimden bir diğeri de bu. Bu blog bazen bilgi vermek, daima paylaşmak, kimi zaman sadece kendime seslenmek için var. Bu nedenle okurlara karşı bir sorumluluk hissetmediğimi belirtmek isterim. Burası reklam kaygısı gütmeyen, çok paylaşıldığında tatlı bir tedirginliğe düşen, bazen matrak, bazen ağır fikirlerle yoğrulmuş yazıların, genelde mutlu görsellerin yetiştiği bir bahçe... 
 
Yolu düşen herkese selam ve sevgiler.

Melis


melerenceblog@hotmail.com




Yorumlar

  1. Merhaba, buraya nerden ve nasıl geldim hatırlamıyorum:)
    Önce hikayeni okuyarak başladım, ilginç geldi. Kdz. Ereğli kısmında takıldım. Ben orada doğdum ve büyüdüm. Ama sanırım yaşlarımızın çok arası olduğundan birbirimizi tanıma ihtimalimiz pek yok:) Bu arada soyadın da benim eski soyadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Daha önce sizin bloğunuzda bir defa Kdz. Ereğli'den olduğunuzu görüp şaşırmıştım ama soyadı kısmı büyük tesadüf olmuş. :) Benim annem oralı, aslında tanısanız şaşırtıcı olmazdı, o da orada doğup büyümüş. Eren babamın soyadı haliyle ama anneminki Canver, belki bir tanıdık çıkabilir. Dünya küçük... :)

      Sil
  2. Merhaba, internette Amsterdam'la ilgili araştırma yaparken yazdıklarına rastladım. Bir senedir Hollandalı erkek arkadaşımla uzun mesafe ilişkisi yürütüyoruz, sık sık Amsterdam’a gidip geliyorum. Ağustos ayında da tüm ay onda kaldım. O ay biraz sıkıntı yaşadım, yalnızlık çektim. Kendimi filmle kitapla sporla oyaladım ama nafile :/ Şimdi ise oturma iznine başvurduk ve Ocak-Şubat ayları arasında çıkmasını bekliyoruz. Bu Ağustos ayında yaşadığım yalnızlık beni biraz ürküttü diyebilirim. Oraya okumaya/çalışmaya gelmediğim için de birileriyle tanışmam zor. Bu konuda bana verebileceğin öneri, aktarabileceğin bir tecrübe varsa çok sevinirim :) Tanışmak da isterim :) mail adresim idildonderici@gmail.com , Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, özellikle ilk zamanlarda biraz zorlanıyor herkes sanırım. :) Bu konuda en büyük tavsiyem Facebook üzerinden Türk & yabancı expat buluşmalarında sosyalleşmek olacak sanırım. Biraz da insanın "mutlu olmaya niyeti olması" gerekiyor galiba, illa biraz zor oluyor çünkü başlarda. Alışması, kabullenmesi, ayak uydurması... Bir de bir an önce Hollandaca'yı öğrenmeni tavsiye ediyorum, İngilizcce yeter dediklerine bakma hiç, lisanı bilmek çok önemli. Mailleşiriz. :) Bol şans şimdiden!

      Sil
    2. Merhaba, idil hanım'ın yazdıklarını görünce aynı yoldan geçtiğimi farkettim ve tam da "ben orada ne yaparım?", "uyum sağlayıp yaşayabilir miyim ?"gibi sorular kafamda dönerken deneyimlerinizden faydalanmak istedim..öncelikle süper bir ingilizcem ve mesleki anlamda bir altın bileziğim olmadığı için ( ben de iletişim fakültesi mezunuyum) ne tür iş olanakları vardır merak ediyorum..türkiye'de hem reklam ajanslarında hem de kurumsal bir şirkette iş deneyimlerim oldu fakat tabi amsterdam'da benzer işler bulma hayalim yok :) bir de şu yalnızlıkla başedebilme ve hava durumuna alışma konularında tavsiyelerinize ihtiyacım olacak :) mail adresim bigredflyingbaloon@gmail.com tanışmayı ve şuan benim için bilinmeze giden yolda korkularımı yenme konusunda yol gösterici tavsiyelerinizi dinlemeyi çok isterim :) sevgiler.. aysun.

      Sil
    3. Bır de benım ıle konusun Amsterdam konusunu. Ozellıkle gelmek ısteyenler ;) Bır toplum gorevlısı olarak ve 37 ulke gormus bırısı olarak )))

      Sil
  3. Borcka yazisinin uzerine geldim bloguna, kalemin, kelimelerin o kadar icten ki anlatamam. Cok keyif aldım okuduklarımla, varolasın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, okuyunca yüzümü güldürdü yorumunuz, çok teşekkür ederim. Siz de varolun, ne mutlu bana. :)

      Sil
  4. Merhaba Melis Hanım;

    Eşim iş teklifi aldı Amsterdam dan. ortalama bir yaşam standartlarında yaşamak için yıllık ne kadar kazanmak gerekiyor? Ben Hollandaca öğrenene kadar çalışma durumum olmayacak. Yardımcı olursanız sevinirim..

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Nerede oturmak istediğinize, yaşam tarzınıza göre değişiklik gösterir. Amsterdam daha pahalıyken, 20 dakika uzaklıktaki bir şehir çok daha uygun olur. Yine de net 2500 en kazanılmalı bence. Evler için funda.nl 'a bir göz atarsanız aklınızda bir fikir oluşabilir, kiralık evleri gösteren "huur" kısmına tıklayıp aratabilirsiniz.

      Sil
    2. yanıtınız için teşekkürler:)

      Ön görüşme için Amsterdam a geldik eşimle beraber. süreç olumsuz sonuçlandı ama biz Amsterdam ı sevdik. yaşanılabilir bir şehir. Hatta sizin şu salaş dediğiniz mekanda bagel yedik :) güzeldi:) bundan sonraki fırsatları daha iyi değerlendireceğimizi düşünüyorum.

      Sevgilerle

      Sil
    3. :) Hakkınızda en güzeli, en doğru zamanda olsun dilerim.

      Sil
  5. Merhaba Melis, ben bana uygun bir master programi buldum Amsterdam da. acaba master le beraber is bulabilirmiyim? ingilizcem iyidir, odtu mezunuyum. Ankarada orta ustu hayatim var, kendimi gecirndirmek istiyorum ordayken , acaba olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Net bir şey söylemek zor olsa da bölümünüze bağlı part time işler varsa bakabilirsiniz, veya direkt restoranlarda vesaire çalışmak üzere iş bulunabilir. Hollanda'da network önemli, aynı mantıkla hem okuyan hem çalışan tanıdıklarım var çokça. :)

      Sil
  6. Melis, nerelerdesin? :) ne zamandır yazmadın, özledik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldiiim, hem de bomba gibi :p Ne tatlı yorum böylesi! :)

      Sil
  7. Selam ponçik. :) Seni Hollanda günlükleri ile tanıdım. Zaman buldukça sık sık geliyorum buralara ve şu güzel yazılarını keyifle okuyorum. İçimden geldi de şimdi bi yorum yapayım dedim. Umarım oralarda her şey yolundadır ve daima her şey gönlünce olur. (ben senin için kendi çapımda bunun umudumdayım, dualarımdayım) Kendine iyi bak. Ayağına taş değmesin, Esen kal inş. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum bu, cümlemizze efenim :) Sık sık gelin ziyaretime dilerim. :)

      Sil
  8. Merhaba. 'Hollanda Günlükleri' serisi yazılarınızı topladığınız bir index var mıdır acaba? yazılara toplu olarak ulaşabileceğimiz bir etiket vs olsa çok güzel olurdu. İyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük yazılarından herhangi birinin en altına giderseniz girdiğim etiketler var; oradan "Hollanda Günlükleri" etiketine tıklarsanız tüm yazılara ulaşabilirsiniz. :) Selamlar...

      Sil
  9. Esenlikler dilerim efendim. Yunanca neden "zor" bir dil adlı yazınızı okudum az önce. Yunancayı alfabesi ve de mitolojisi yüzünden seviyorum sanırım. Hep öğrenmek istemişimdir fakat alfabeden öteye gidemedim. Ya da gitmedim diyelim. :)
    Sizin yazınızı okudutan sonra heveslendim yeniden. Yunanca ile hiçbir bağım yok ancak dediğim nedenlerden ötrü seviyorum umarım bu sevgi aşka dönüşür de ben de öğrenmeye başlarım. Zorluğu veya kolaylığı hakkında düşünmüyorum. Yazınız için teşekkür ederim, blogunuzu daha detaylı inceleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size böyle hissettirebildiysem ne mutlu bana, hakikaten keşfettikçe keyif veren bir dil Yunanca... Bol başarılar diliyorum. :)

      Sil
  10. Sevgili Melis;
    İnternette dolanırken senin güzel tariflerine rastladım ve duru anlatımın sebebiyle yazılarını da okumak istedim.Ben de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunuyum; tek farkla 1999 mezunuyum :)
    sonra başka başka şeyler okuyup başka meslekler yapsam da ;hayata bakışını;yazılarını çok sevgdim
    kalbinin sesini daima dinlemen dileğiyle
    sevgilerimle
    Ayşim Aydemir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, bu güzel cümleler ile içimi açtınız. :) Ne mutlu bana diyelim. :)

      Sil
  11. Merhaba yunancayı kendi imkanlarımla ve kız arkadasımın yardımı
    ile öğrenmeye calışırken(kendisi Yunan ama Türkçe bilmediğinden anlatımda cok yardımcı olamıyor) tam pes etme noktasında videonuzu ve yunanca hikayenizi görüp karar degıstırdım. Sizden ricam bu dili öğrenirken öğrenmem gereken konuları gerek gramer gerek kelime olarak kronolojik olarak liste yapıp paylaşabilir misiniz

    YanıtlaSil
  12. Ben buraya niye geldim işte onu bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Melis hanım,Bhutan bir yerde okumuştum,en geniş anlatımı sizde buldum.Biraz olsun merakımı gidermiş oldum.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. 24 yaşında lisansı bırakmış tekrardan lisansa başlamayı düşünen biri olarak sizin yaklaşık olarak 29-30 yaşlarında yüksek lisans yapmış olmanızına denk geldim. Sizinle aynı bölümdeymişiz lisansta. Deneyimim yo, yeniden farklı bir bölüm ve yüksek lisansı d ayapmak isteyen biri olarak yaş 30'a dayanacak . Yurt dışında barınabilmenin, çalışabilmeninnyaş ve deneyimsizlik konusunda dez avantajı tabii ki de var ama çevrenizde buna benzer durumlar var ise motivasyon için bilmek isterim. Okurken hizmet sektöründe çalışmak, bir şeyşer yapabilmek için her işte çalışırım bu sorun değil. Lâkin sektör olarak uluslararası ilişkiler ve halkla ilişkiler bölümünü iş imkanı bakımından önerir misiniz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar