Selanik'te Lokal Mekan, Leziz Souvlaki: Nterlikatesen

Melerence'niiin iyi yemek, lokal mekan seven değerli yolcularıı!

Selanik'e yolu düşecek olanlara, ne zamandır yazmak istediğim bir mekan önereceğim hazırsanız. :) 

Nterlikatesen (derlikatesen okunuyor), Selanik'in meşhur caddesi Tsimiski (çimiski okunur) civarında olan, ufacık, turist görmenin çok zor olduğu, şahane şiş souvlaki'ler yapan bir mekan. Tam böyle buralı insanların çat bam gidip karnını doyurduktan sonra, akşamlarına devam etmek üzere şehre karıştığı bir yer diyeyim siz anlayın.



Gitti mi mutlaka bir souvlaki (şiş) yemeli, hatta onun için gitmeli direkt. Domuz eti yemiyorsanız tavuk etinden de yapıyorlar ve chicken souvlaki diye belirtmeniz yeterli. Fiyatlarda farklılık olabilir elbet ama şişler tane ile satılıyor ve fiyatı 1.30 EUR. Ciddi doyurucu yalnız.


Ve geldik mekanın özel tadına: Patata kastanati
Fiyatı 3.10 EUR ve yine burada denenmesi gerekenlerden diyebilirim, her yerde yapılan bir şey değil. Köz patates üzerine hazırlanıyor.


Bu arada üst fotoğrafta gördüğünüz sos caciki 0.70 EUR ve kolalar da 1.40 EUR civarı; malum euro uçmuşken ne olur ne olmaz paylaşmış olayım sayın okur. 

Dediğim gibi oldukça merkezi bir yerde bulunuyor Nterlikatesen; navigasyon kullanırsanız "Kouskoura 7" de adresi. Giden tadan olursa şimdiden afiyet olsun, ben de en kısa zamanda tekrar ışınlanacağım. :)

Görüşmek üzere,
Melis


Yorumlar

Popüler Yayınlar