17 Kasım 2017 Cuma

Mısır Gevreği ile Çıtır Tavuk

Evde kolayca yapılabilecek ve lezzetiyle şaşırtan tariflerden birini yazmak istiyorum bugün; corn flakes yani bildiğimiz sade mısır gevreği sayesinde çıtır çıtır olan bir tavuk kızartması bu. Bir de o karışım nasıl işliyorsa tavuğa, gerçekten tat inanılmaz değişip daha da lezzetli hale geliyor. Haydi gelin hemmen açıklayayım nasıl yapmalı...

Malzemeler

500-600 gram tavuk göğsü
1 büyük kase sade mısır gevreği 
2 yumurta
Tuz, Karabiber, Kırmızı biber
Ayçiçek yağı

Öncelikle mısır gevreğini parçalar çok iri kalmayacak, ama çok da ufalanmayacak şekilde bir tırt robottan geçiriyoruz. Sonra tavuk göğüslerini inceltip dilediğimiz şekilde kesiyoruz; ben gibi bütün bırakabilir, veya şerit şerit kesebilirsiniz.

Daha sonra bir kaba 2 yumurtayı kırıp baharatlarımızı ekliyor ve iyice çırpıyoruz. Bir tavada kızdırdığımız yağımızın yanına tavukları, yumurta karışımını ve mısır gevreğini hazır ediyoruz.


Yağ iyice kızınca, tavukları önce yumurtaya, sonra güzelce mısır gevreğine buluyor ve hop tavaya alıyoruz.


Kısa sürede altın rengini alan tavukların iki tarafını da kızartıp servis ediyoruz.


Piştikten sonra bunun mısır gevreğiyle yapıldığını anlayan çok olmaz inanın; malzeme çok güzel bütünleşiyor ve tavuğa müthiş bir tat veriyor. İlk fırsatta denemeniz dileğiyle.

Melis

4 yorum:

  1. Deneyeceğim, şahane görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle çok beklenmedik bir lezzet çıkıyor ortaya, şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  2. Blogu yeni keşfettim :) Paylaşımlara bayıldım... Bu tarifi de deneyeceğim. İlginç bir şekilde güven verdiniz bana.
    Sanki çok yakın bir arkadaş gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel böyle bir yorum okumak, ne mutlu bana o zaman :) Tarif hakikaten çok güzel oluyor, görüşmek üzere...

      Sil