7 Mayıs 2017 Pazar

Türk Aşçısı ile Brasserie De Wildhoeve, Hollanda

Özen'i Hollanda'da, tesadüfler zinciri sonucunda tanıdım. 

Mutfak Sanatları Akademisi'nde aşçılık eğitimi aldıktan ve bir süre İstanbul'da çalıştıktan sonra aşk getirmiş onu Hollanda'ya; yakışıklı bir oğlun, Kaplan'ın içi dışı bir annesi, Tim'in eşi. Benim de "Hollanda'da benden biri var" diyebilmemin bir sebebi.

Önce Amsterdam'da, üç Michelin yıldızlı De Leest'te çalışmış. Şimdi ise Hollanda'nın ünlü kamp alanı De Wildhoeve'nın restoranı olan Brasserie de Wildhoeve'nin mutfağında. İşine acayip bağlı, resmen başarı hikayesi yazıyor. Bizim de bugün yolumuz Özen'in restoranının yakınlarına düşünce, bir ziyaret edelim kendisini, güzel yemeklerini tadalım dedik. Üstelik menüde bizden bazı sürprizler de var! Ama önce, özellikle kampseverler için hızlı bir bakalım De Wildhoeve kamp alanı nasıl bir yermiş...


Öncelikle Hollanda'da yemyeşil, kocaman bir alan düşünün. İçi karavanlar, çadırlar dolu; özellikle yazın millet çoluğunu çocuğunu alıyor, berleşiyor bir köşeye, animasyonlar, parklar, havuz, etkinlikler, müthiş huzurlu bir yer.





Mesela sağdaki ev satılık. İster kiralayın, ister satın alın; sayısız kuş cıvıltısıyla burada müthiş kafa dinleniyor vallahi.


Buradaki minicik piknik masası çok hoşumuza gitti. :)


Ve kamp alanının girişinde Brasserie de Wildhoeve'yi görüyorsunuz.



Dekorasyonu hem şık, hem sıcacıık...




Veee gelelim Özen'in yemeklerine. :)


Ana malzemesi geyik eti olan bu tabak, sebzeler ve sunumuyla çok çok iyiydi.


Ve benim cafe de paris soslu efsane bifteğim, parmesanlı patateslerle o sosun birleşimi, of ki ne of. Bizim kız işi biliyor!


Ve günün sürprizi. :) 
Özen bazı yemeklerine Türkiye'den bir rüzgar da ekliyor. Onlardan biri de tatlılar arasındaki kendisinin yaptığı ev baklavası. İçerisinde hissettiğiniz karamel aroması ile de imzasını atıyor tatlıya; böyle acayip ağızda dağılan, hafif ılık baklavasına tam puan gitti bizden.



Diğer bir güzellik ise baklavasını Türk çayıyla sunuyor! Neredeyse hiç Türk misafiri olmayan, Hollanda'daki koca bir kamp yerinde Türk çayıyla, baklavasıyla karşılaşmak garip bir gurur ve mutluluk verdi bana. E tabii yemeğin üstüne de çok iyi gitti. :)


Bir de tabii Özen'in samimi ilgisi, her bir ayrıntıya gösterdiği özeni, pek sevdiği dondurmasıyla birleşince tatlı bir kapanış yaptık. :)


Velhasıl, aklınızda olsun; Hollanda'nın ve Avrupa'nın en ünlü kamp yerlerinden birinin restoranında, bizim kızlardan birinden soruluyor mutfak. Yolunuz düşerse, Özen'in birçok kültürü harmanladığı, menüsünü adeta sanatla oluşturduğu Brasserie de Wildhoeve yeşillikler içinde sizi bekliyor.

Adres isteyenlere:
Hanendorperweg 102, 8166 JJ Emst

Bu arada unutmadan, Özen geçenlerde İstanbul'a gelip Nursel'in Evi programına katıldı. Hem kendisini daha yakından tanımak, hem de güzel yemeklerini dinlemek isteyenlere videoyu şuraya bırakıyorum: 


Haydi en kısa zamanda tekrar; alternatif mekan arayanlara duyurulur. :)
 
Sevgiler,
Melis

1 yorum:

  1. Başkasının gözünden ben... değişikmiş 🙂 Teşekkür ederim çok 😌 En kısa zamanda o zaman! 😘

    YanıtlaSil